Yaşam Yeni mezunlar için kariyer tavsiyeleri

Yeni mezunlar için kariyer tavsiyeleri

15.12.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

Etrafınıza baktığınızda okuduğu dönemde çalışmaya başlayanlar ve mezun olur olmaz kariyerine balıklama atlayanlar görmüşsünüzdür. Bazı insanlar bu kadar şanslı olmayabilir ve iş fırsatlarına bu kadar hızlı ulaşamayabilir. Bu yazımızda sizlere yapacağımız tavsiyelere kulak verirseniz hayalinizde ki işe belki de daha hızlı ulaşmış olursunuz.

Yeni mezunlar için kariyer tavsiyeleri

Herkesin üniversite hayatı boyunca kurduğu belli hayaller vardır ki bunların ilki mezun olacağı sıra ya da olduğunda havada kapışılacak biri olduğu düşüncesidir. Diplomayı elimize alır almaz o ihtişamlı holdinglerin kapılarının bir anda açılacağını düşünürüz. Parlak bir gelecek hayali kurarak başladığımız bu yol üniversite mezuniyetinden emeklilik vaktine kadar devam edecektir. Bu yüzleşmeden kaçanlar sadece mutlak sonu ertelerler ve bu da sürecin sancılı geçmesi demektir.
Vereceğimiz tavsiyelere uyarak o başarılı kariyer kapılarının daha erken açılmasını sağlayabilirsiniz belki de, kim bilir.

Haberin Devamı


İş arayacağınız platformları seçin ve güncel bir özgeçmişiniz her zaman hazır olsun
İlk işiniz, profesyonel sosyal ağlardan ve iş arama sitelerinden kendinize bir profil oluşturmak olmalıdır. Burada verilen hazır kalıplara göre sonrasında hazırlayacağınız güncel özgeçmişi de yine bu platformlara yüklemek ilk aşama için yapılacak en önemli adımdır.

Yeni mezunlar için kariyer tavsiyeleri


Öğrenciliğin meyvelerinden faydalanın


Okulunuzun öğrenci kulüpleri ve rektörlükleri varsa iş arama sürecinde olduğunuzu ve destek almak istediğinizi onlarla paylaşın. Mezuniyet öncesi ve sonrası için bilmeniz gerekenler hakkında örneğin özgeçmiş hazırlamanıza, mülakata nasıl gideceğinize ve neler konuşacağınıza ve iş başvurularınızı nasıl yapacağınıza kadar sizlere yardımcı olacaktır. Network denilen ağı kendi hayatınıza da uygulamaya çalışın. Gelişiminizi sağlayacak seminer ve konferanslara katılın, iş konusunda yardımcı olabilecek akademisyen ve öğrenci dostlarınızla sürekli olarak irtibat halinde kalın ki sizleri yeni fırsatlar hakkında haberdar edebilsinler. Farklı okulların ve sektördeki firmalarında etkinlikleri, tanışma toplantıları olacaktır yeni bir çevre edinmek isteyenler için çok iyi bir fırsat olacaktır.

Yazarlar