Teknoloji Yeni nesil telefonlardaki parmak izi tarayıcı vücut ısınızı da ölçebilecek

Yeni nesil telefonlardaki parmak izi tarayıcı vücut ısınızı da ölçebilecek

04.07.2018 - 17:13 | Son Güncellenme:

Güney Kore'deki Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün Samsung Display-UNIST Merkezi'nden bilim adamları, akıllı telefonun ekranına gömülebilecek şeffaf ve esnek bir parmak izi tarayıcısı geliştirdi. Bu tarayıcı parmağınızı okumakla kalmayıp aynı zamanda vücut ısınızı da ölçebilecek.

Yeni nesil telefonlardaki parmak izi tarayıcı vücut ısınızı da ölçebilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yeni teknolojinin detayları, teknolojinin nasıl çalıştığını ve neler sunabileceğini özetleyen Nature Communications'da yayınlandı. Makale, sıcaklık algılamasının dahil edilmesiyle yeni teknolojinin nasıl daha güvenli olduğunu açıklıyor.

"Parmak izi sahteciliği ve yapay parmak izleri kullanamını önlemek için, sıcaklık sensörleri kullanılmaya başlandı. Bu güvenlik seviyelerini daha da iyileştirir." dendi.

Sensör, yapay parmak izlerinin tanınmasını sağlıyor ve güvenliği arttırmak için parmağın sıcaklık aralığını izliyor.

Yeni nesil telefonlardaki parmak izi tarayıcı vücut ısınızı da ölçebilecek

Araştırmacılar, bu parmak izi sensör dizisinin yüksek çözünürlüğü, parmak izi kalıplarının çıkarılması için FBI tarafından belirlenen kriterleri yeterince karşıladığını ve iyi şeffaflığının (görünür ışık rejiminde % 89) ekrana entegrasyonu sağladığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Yeni sensör, mevcut geleneksel tarama yöntemlerine göre 17 kata kadar daha iyi.

Bu teknolojinin ekranlara gömülebilme yeteneği, daha fazla üreticinin günümüzün akıllı telefonlarının önünde ve arkasında bunu kullanabileceğine işaret ediyor. Ancak bu teknolojinin gelecek yıllardaki telefonlara gelmesi şu an beklenmiyor.