Teknoloji Yeni Samsung Gear VR Tanıtıldı

Yeni Samsung Gear VR Tanıtıldı

03.08.2016 - 17:18 | Son Güncellenme:

Samsung dün uzun zamandır beklenen bayrak gemisi telefonlarından Galaxy Note 7 ile beraber yenilenmiş olan sanal gerçeklik başlığı Gear VR’ı da tanıttı.

Yeni Samsung Gear VR Tanıtıldı

Samsung yenilenmiş Gear VR ile mobil sanal gerçeklik konusunda kendi koyduğu çıtayı biraz daha yukarıya taşımış gibi gözüküyor. Başlıkta yeni bir dokunmatik yüzey var, USB Type-C desteği var ve daha geniş bir görüş açısına sahip.

Haberin Devamı
Galaxy Note 7 ile Beraber Geldi

Cihaz kendinden önceki versiyondan çok farklı değil gibi. Yeni başlık Note 5 gibi 518 ppi Super AMOLED ekrana sahip Galaxy Note 7 ile beraber duyuruldu. Note 7, Galaxy S7 ve S7 Edge’in işlemcisini taşıyor. Yani Gear VR sahipleri daha yüksek çözünürlük ve daha fazla işlem gücü için yeni nesil telefonları beklemek zorunda. Ancak bu haliyle bile en iyi sanal gerçeklik başlığı Gear VR.

Başlıkta Note 7 gibi USB Type-C desteği mevcut ancak Note 5, Galaxy S7 ve S7 Edge sahiplerininde yeni başlığı kullanabilmesi için Micro USB bağlantı seçeneği de bulunuyor. Başlık bu sefer koyu mavi ve siyah renklerinde. İç kısmı da aynı renge sahip. Önceki versiyonda beyaz olan başlığın iç kısmı da aynı renkte olduğu için ışık parlamaları ve yansımaları VR deneyimini baltalıyordu.