Otomobil Yeni Volvo SC60 fiyat listesi ve özellikleri açıklandı

Yeni Volvo SC60 fiyat listesi ve özellikleri açıklandı

11.04.2017 - 12:34 | Son Güncellenme:

Yeni Volvo XC60 SUV, D4 AWD Momentum versiyonu için 37.205 pound başlangıç fiyatı ile İngiltere'de siparişe açıldı.

Yeni Volvo SC60 fiyat listesi ve özellikleri açıklandı

XC60, Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) platformu ile üretilecek Volvo'nun orta ölçekli 60 serisi modellerinden ilki. Model Volvo'nun verimli Drive-E güç aktarma organları ile destekleniyor ve büyük 90 serisi otomobillerin - S90 premium sedan, V90 station ve XC90 SUV - gelişmiş bağlantı ve multimedya teknolojilerinin çoğuna sahip. D4 ve D5 PowerPulse dizel motorlar ve T5 benzinli motor olmak üzere modelde üç 2.0 litrelik, dört silindirli motor seçeneği sunulacak. T8 Twin Engine benzinli -elektrikli hibrit yıl içinde daha sonra satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Tüm XC60 versiyonları standart olarak dört tekerden çekişli ve sekiz vitesli otomatik şanzıman ile birlikte geliyor. D4 versiyonu 190 hp güç çıkışına sahip, ortalama yakıt tüketimi 5.1 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 133 g/km. D5, 235 hp güç çıkışı, 5.5 litre/100 km yakıt tüketimi ve 144 g/km CO2 emisyonu ile geliyor. Bu versiyonda aynı zamanda Volvo'nun PowerPulse teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji, düşük motor devirlerinde atıl durumda kalan motorun iki turbosunu sıkıştırılmış hava ile harekete geçirerek motorun yanıt hızını ve performansını artırıyor.

T5 versiyonu 254 hp güç çıkışına sahip, yakıt tüketimi 7.2 l/100 km, CO2 emisyonu ise 164 g/km.

XC60'ın tüm versiyonları lüks bir şekilde donatılmış. Giriş seviyesi Momentum dahi, deri döşeme, aktif uzun far özellikli LED farlar, 'CleanZone' hava filtreleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli bagaj kapağı, iki bölgeli klima kontrolü ve 18 inç alaşım jantlar ile geliyor.

Volvo'nun Sensus multimedya sistemi de standart olarak sunulan bir özellik. Bu kapsamda, yaşam boyu yıllık harita güncellemeleri ve Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi (RTTI) de dahil olmak üzere, 9 inç portre tipi dokunmatik ekran, uydu navigasyonu ve sezgisel bir sesli etkinleştirme sistemi sunuluyor. Yine internet erişimi ve Spotify, TuneIn, Stitcher ve Yelp gibi web tabanlı bir dizi uygulama da standart geliyor.

Volvo'nun City Safety (şehiriçi güvenlik) sistemi her XC60 versiyonunda bulunuyor. Pakette yoldaki yaya, bisikletçi ve büyük hayvanları algılayarak koruyan otomatik fren sistemi ve dünyada ilk kez Direksiyon Asistanı özelliği de bulunuyor. Bu özellik, tespit edilen engelden kaçınmak için yön değiştirirken ya da acil bir durumda direksiyona yardımcı olarak düşük hızda çarpışmanın şiddetini önlüyor veya sınırlandırıyor.

Volvo'nun yarı otonom sürüş sistemi Pilot Assist, tüm versiyonlarla uyumlu bir opsiyonel özellik. Sistem saatte 128 km hıza kadar otomobili şeridinde tutmak için gerekli hızlanma veya freni yapabiliyor, hızı kontrol edebiliyor, öndeki taşıtla aradaki güvenli mesafeyi ayarlayabiliyor. Pilot Assist tam otonom sürüşe giden yolda atılmış önemli bir adım.

Dinamik R-Design versiyonu 19 inç alaşım jant, spor süspansiyon, deri ve Nubuk spor koltuklar, parlak siyah ön panjur, gümüş mat ve parlak dış cephe detayları ile geliyor.

Lüks Inscription donanım seviyesi, Nappa yumuşak deri döşeme ve elektrikle ayarlanabilir havalandırmalı ön koltuklara sahip. Aynı zamanda özel stilde 19 inç jantlar, krom dış detaylar ve arkada alttan aydınlatma ile kapı eşiği aydınlatması sunuluyor.

Tüm donanım seviyelerinin bir de Pro versiyonu mevcut. Momentum Pro versiyonu elektrikli ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon ve ön cam, adaptif gölge teknolojisine sahip aktif viraj farları ve çeşitli otomobil işlevlerini uzaktan kontrol etmeye olanak tanıyan Volvo'nun akıllı telefon uygulaması Volvo On Call gibi özellikleri bir araya getiriyor.

R-Design Pro, Momentum Pro'daki tüm özelliklerin yanı sıra 21 inç alaşım jantlar, elektronik havalı süspansiyon ve adaptif amortisörler ile geliyor. Inscription Pro ise 20 inç tekerlekler, yükseltilmiş süspansiyon ve ön koltuklar için bir masaj fonksiyonu sunuyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan Xenium paketi, tüm versiyonlarla uyumlu, panoramik açılabilir tavan, 360o çevre görünümü park kamerası, otomatik paralel ve 90o park özelliği sunan Park Asistanı ile geliyor.

Akıllı Telefon Entegrasyonu başka bir opsiyonel özellik ve Apple CarPlay ile Android Auto desteğini içeriyor. Bu, Apple veya Android cihazınızın belirli işlevlerine ve optimize edilmiş uygulamalara doğrudan XC60 dokunmatik ekranı, ses etkinleştirici sistem veya direksiyon üzerindeki düğmeler aracılığıyla erişmenizi sağlıyor.

Mükemmel bir Bowers & Wilkins birinci sınıf ses sistemi de modelin donanım listesi arasında. Dijital surround ses işlemcili sistem 15 hoparlör ve 1100 W çıkış gücüne sahip.

Volvo İngiltere Genel Müdürü Jon Wakefield, yeni model için "Yepyeni XC60'dan büyük heyecan duyuyoruz. Sadece büyük otomobillerimizden en çok satan SUV modelimize önemli stil öğeleri ve ileri teknolojileri getirmekle kalmıyoruz, bu model Volvo'nun dönüşümündeki en son adımı simgeliyor." dedi.