Balkabağı çorbası tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 çay bardağı tuz
  • 4 su bardağı püre haline getirilmiş bal kabağı
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı krema
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
  • 1 adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
     

Yapılışı

Malzemelerimizi geniş bir tencereye koyup 30 dakika boyunca kısık ateşte bırakın. Tüm karışımı karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Kremayı azar azar ilave edin ve çırparak karıştırmaya devam edin.Kremayı ilave ettikten sonra 3-5 dakika daha pişirin.Piştikten sonra çorbaları servis kaselerine alın. Dilerseniz üstüne birkaç tutam maydanoz koyup süsleyebilirsiniz.
 

İç pilavlı tavuk dolma tarifi
 

Malzemeler

  • 1 adet tavuk
     

İç pilavı için;

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
     

Üstü için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber
     

Yapılışı

Soğanları küp küp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanları renk alana kadar pişirin. Pirinçleri ilave edin ve 6-7 dakika boyunca pişirin. Dolmalık fıstık, karabiber ve tarçını ekleyin ve3-4 dakika daha pişirin. Sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatarak 10 dakika kısık ateşte bekletin.Temizlediğiniz tavuğun içine hazırladığınız pilavı ekleyin. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım ile tavuğu yağlayın.Fırını 180 derecede açın. 45 dakikaya kadar pişirin. Pilavıyla beraber servis edebilirsiniz.
 

Krep kanepe tarifi
 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
     

Krep kanepelerin iç harcı için;

  • 50 gram somon füme
  • 200 gram labne peyniri
  • 4 dal maydanoz
  • 8 adet frenk soğanı
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
     

Yapılışı

Krep hamurunu hazırlamak için derin bir kâse içinde yumurtaları, süt, su, sıvı yağ, un ve tuzu akışkan bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Tavada kreplerinizi pişirin. Pişen kreplerin üzerinetabak kapatarak sıcak kalmasını sağlayın. Kreplerin iç harcı için; maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın. Labneyi, yeşillikleri ve karabiberi iyice karıştırın. Maydanoz ve soğanı içine ilave edin. Somonu yaprak halinde açın. Kreplerin üzerine önce peynirli harcı daha sonra da somonları ekleyin ve rulo gibi sarın. Krepleri yuvarlak şekilde kesin ve kürdan batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.