Tatil Yeni yıl süslemeleri yasaklandı!

Yeni yıl süslemeleri yasaklandı!

21.12.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

Dünyanın pek çok kenti yeni yıl için süslenmiş durumda. Mağazalar, alışveriş merkezleri, sokaklar ve meydanları donatan ışıklı süsler turistlerin de ilgi odağı olmayı başarıyor. Ancak bu konuda her kentte durum aynı değil. Çin'in Langfang kenti yeni yıl süslemelerini yasaklama kararı aldı.

Yeni yıl süslemeleri yasaklandı

2018'e veda etmemize sayılı gün kala, dünyanın pek çok kentinde sokaklar, meydanlar, mağazalar veya alışveriş merkezleri rengarenk süslemelerle donatılmış durumda. Üstelik dünya genelinde pek çok kentinin yer aldığı yarışmalar sonucu yılın en iyi süslenen kenti gibi yarışmaların da düzenlenmekte.

Haberin Devamı

Çin'in kuzeydoğusunda bulunan Langfang kenti ise yeni yıl süslemelerini yasaklama kararı aldı. Karara gerekçe olarak yeni yıl kutlamaları ve süslemelerinin Batı kültürüne ait bir şey olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz yıllarda da Çin'in farklı kentlerinde benzeri kararlar alınmıştı. Yeni yıl, Çin'de resmi tatil olmamakla birlikte halk arasında ilgi görmekte Yapılan son araştırmalara göre de Çinli işçiler ABD'deki yeni yıl süslemelerinin beşte dördünü üretmekte.