Editörün Seçtikleri Yeni yıla girerken hafifleyin

Yeni yıla girerken hafifleyin

02.01.2015 - 15:17 | Son Güncellenme:

Osmanlı’dan günümüze keyifli bir gelenek: Hamam uygulamaları

Yeni yıla girerken hafifleyin

Osmanlı’dan günümüze keyifli bir gelenek:

Haberin Devamı

Hamam uygulamaları

Binlerce yıldır kültür ve sosyal yaşamın vazgeçilmezi olarak hayatımızda yer alan ‘hamamlar’ modern çağda; sağlıklı yaşam, doğal yöntemlerle yaşlandırmayı geciktirme, doğal olana dönüş trendleri kapsamında günümüzde yeniden hayat buluyor. The Istanbul EDITON’da yer alan üç katlı spa ESPA’nın otantik atmosferinde, Türk kültürüne has geleneksel arınma, yenilenme yöntemleri, ESPA’nın tamamen organik doğal ürünleriyle bütünleşince bir ‘yenilenme ritüeli’ oluşuyor.

Hamam uygulamalarının faydaları saymakla bitmiyor. Stresi hafiflettiği, kasları gevşeterek fiziksel ve ruhsal açıdan dinlendirdiği, cildin yüzeyindeki ölü dokulardan arınmaya yardımcı olduğu ve cildin toksinlerden arınmasında faydalı olduğu yaygın olarak biliniyor. Ancak, bağışıklık sistemini desteklediği, lenf drenajını ve kan dolaşımını arttırmaya destek olduğu, hücresel seviyede oksijenlenmeyi arttırmaya destek sağlayarak cildi beslediği ve bu yolla da cildin genç ve taze kalmasına büyük katkı sağladığı ise yeterince bilinmiyor.

Haberin Devamı

Levent’te The Istanbul EDITION’da üç kattan oluşan 2 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren ESPA’da, gerek tasarım gerekse uygulamalarda Anadolu’dan günümüze ulaşan bu geleneği yaşatmak için tüm detaylar yüksek standartlarla korunuyor. Bayanlar ve beyler için ayrı hamam ve salonlar bulunuyor.

Keçi sütü ve ballı bakım

Cilt tipine uygun olarak seçilen kese uygulaması; hamamın içerisinde yer alan özel kese odasında, hamamda ve buhar odalarında cilt yumuşatıldıktan sonra, tüm hijyen kurallar özenle takip edilerek uygulanıyor. ESPA’nın büyülü bakır tonları ile muhteşem otantik atmosferinde, Osmanlı ezgileri eşliğinde devam eden köpük banyosu ve masajını, organik keçi sütü ve bal karışmından oluşan özel vücut bakımı izliyor. Organik ESPA ürünleri kullanılarak devam eden saç yıkama, ardından da özel kayısı özü içeren organik ESPA yağları yardımıyla yapılan saç bakımı ile devam ediyor. Tamamı; konusunda uzman hamam terapisti tarafından, aslına sadık kalınarak uygulanan bu özel bakım sonrasında, zamanda yolculuk hissine kapılabilir, ruh ve bedeninizin arındığını, vaktiyle sultanlara nasıl bakım yapıldığını yaşayarak hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

ESPA’da ki hamam uygulamaları çeşitlendirilebiliyor. Geleneklere sadık kalınarak; isteğe göre ‘gelin hamamı’, ‘damat hamamı’ ve diğer kutlamalar organize edilebiliyor. Eski gelenek ve görenekler doğrultusunda, eskimeyen bu ritüeli sevdikleri ile paylaşmayı isteyenler 0 212 317 77 17 no’lu numaradan ESPA ile irtibata geçebilirler. 14 Kasım- 4 Ocak tarihleri arasında, üyelere ESPA hediye sertifikalarında %20, diğer misafirlere %10 indirim imkanı sunuluyor.

ESPA, The Istanbul EDITION

Rezervasyon için: 0 212 317 77 17

ESPA, The Istanbul EDITION, Levent Mh., Büyükdere Cd No:136, Beşiktaş

Yazarlar