Gündem 2017 Yılındaki resmi tatil günleri

2017 Yılındaki resmi tatil günleri

15.12.2016 - 09:13 | Son Güncellenme:

2016 yılının bitmesine iki haftadan biraz fazla bir süre kala, milyonlarca öğrenci, memur ve farklı sektörde çalışan pek çok kişinin keyfini süreceği 2017 resmi tatil günlerinin listesi yapıldı ve yayınlandı. İşte 2017 resmi tatil günleri ve detayları!

2017 Yılındaki resmi tatil günleri

Ülkemiz milli ve dini birçok bayram kutlamasına ev sahibi yapan, çok kültürlü bir ülke konumundadır. Bu durum da, her sene ülkemizde milyonlarca insanın bu bayram, anma ve kutlamalar sayesinde tatil yapmaları anlamına geliyor. 2016 yılı, 2015’in son gününün Perşembe gününe denk gelmesiyle birlikte 3 günlük bir tatille başlamıştı. Birçok milli bayramın kutlandığı resmi tatillerle birlikte 9 günlük bir dini bayram tatilini de yaşadığımız 2016 yılı, resmi tatilleri bol bol yaşadığımız bir yıldı. Peki 2017’de durum nasıl olacak merak ediyorsanız, işte cevabı!

Haberin Devamı

2017 Resmi Tatiller İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017’de Tatil Günleri Hangi Günlere Denk Geliyor?

2017 yılı, daha şimdiden resmi tatil günlerinin de yayınlanmasıyla, 2016 yılı kadar resmi tatillerden yararlanamayacağımız bir yıl olacağa benziyor. Şöyle ki, tatil yapılan yılbaşının ilk günü 1 Ocak bu sene zaten tatil olan Pazar gününe denk geliyor. Tabii sadece yılbaşının ilk günü Pazar gününe denk gelmiyor. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ülkemizin ve Dünya’nın çocuklarına armağan ettiği gün olan 23 Nisan. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız da resmi tatil yaptığımız bir milli bayram, ancak 23 Nisan da 1 Ocak yılın ilk günü gibi Pazar gününe denk geliyor.

Haberin Devamı

Bir başka milli bayram olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da 23 Nisan gibi Pazar gününe denk geliyor.

Peki 2017’de Tüm Milli Bayramlar Hafta Sonuna mı Denk Geliyor?

2017 yılında hafta içi çalışan ve okulu olan milyonlarca insanın hafta içi tatil yapabileceği ilk resmi tatil günü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gibi gözüküyor, bugüne kadarki tatiller genellikle hafta sonuna denk geliyor. Pazartesi gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve Cuma gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çarşamba gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı ile hafta içine denk gelen ve tatil yapılabilecek milli bayram tatilleri arasında.

2016’da olduğu gibi, 2017’de de 9 Günlük Bir Bayram Tatili Olabilir mi?

Birçok milli bayramın Pazar gününe denk gelmesiyle, bir önceki yıl kadar tatil yapma olasılığımız olmayan 2017 yılının resmi tatilleriyle ilgili merak edilen bir başka konu da, 2016 yılında olduğu gibi 9 günlük bir bayram tatili olup olmayacağı. Bu durumun merak konusu olma sebebi ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan 1 gün sonra Kurban Bayramının Arefe günü ve sonrasında 4 günlük bir Kurban Bayramı tatili olması. Çarşamba günü 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinden sonra gelen Kurban Bayramı tatili ile birlikte 4 Eylül’e kadar uzayan tatilin ise, resmi bir kararla 1 hafta veya 2016’da olduğu gibi 9 gün olup olmayacağı şimdiden merak ediliyor. Milyonlarca insana tatil yapma olanağı sunan bu uzun tatiller, ayrıca yerli turist sayısında gözlenen büyük artış nedeniyle turizm sektörü çalışanlarının da merakla çıkacak haberleri beklediği tatiller arasında.

Haberin Devamı

Peki Ramazan Bayramı Resmi Tatilleri Hangi Günlere Denk Geliyor?

Ramazan Bayramı’nın 24 Haziran olan Arefe günü ve bayramın 1. Günü sırasıyla Cumartesi ve Pazar gününe denk geliyor. Arife dahil 4 gün sürecek olan bayram tatilinin son günü ise 27 Haziran Salı günü.