Bursa YENİ YILDIRIM’DA HİZMET YAĞMURU

YENİ YILDIRIM’DA HİZMET YAĞMURU

22.05.2015 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

YENİ YILDIRIM’DA HİZMET YAĞMURU

Yıldırım Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 3 proje Sağlık Bakanı Mehmet Müezzzinoğlu tarafından hizmete açıldı.
75. Yıl Mahallesi’ne kazandırılan Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ile Muharrem Karagöz Spor Parkı’nın açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal ve hizmet belediyeciliği alanında önemli tesisleri bugün hizmete açıyoruz. Gençlik ve yaşam merkezimiz ile spor parkımız, sadece mahallemizin değil ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak önemli hizmetlerdir” dedi.
Madde bağımlığının günümüz gençliğinin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Madde bağımlılığı konusunda sadece güvenlik boyutu ile bakmıyoruz. Konuya sosyal açıdan bakarak ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ projemizi başlatmıştık. Konunun uzmanları aile hekimlerimizi eğitti. Sonrasında ise toplumun farklı kesimleri aile hekimlerimiz tarafından bilgilendirildi. Her ne pahasına olursun olsun, gençlerimizi çağın vebası haline gelen madde bağımlılığı tehlikesine karşı koruyacağız. Gençlerimizin geleceğinin uyuşturulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Muharrem Karagöz Spor Parkı’nın bölge insanının hava alacağı bir alan olmanın yanında sabah-akşam spor yapılabilecek bir alan olacağını da söyleyen Başkan Edebali, “Spor parkımızın adını da geçmiş dönem muhtarlarımızdan olan Muharrem Karagöz ismini verdik. Mahalle halkının isteği ile bu ismi verdik” ifadelerini kullandı.
“GENÇLERE GÜVENMELİYİZ”
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, “Sağlık ve gençlik. Her iki kelime de değeri büyük olan iki kelime. Bu iki kelimeyi hayat felsefemize ve yönetim felsefemize ne kadar çok koyarsak geleceğimize o kadar katkı sağlamış oluruz” dedi.
En büyük zenginliğin genç nüfus olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Her bir yaşta 1 milyon 200 bin gencimiz var. Anneler, babalar ve öğretmenlerin gençlerimizi yarınlara hazırlarken bakış açısında bir sağlık problemi var. Onları geleceğe sağlıklı hazırlamakta bazı sıkıntılarımız var. Ülkemizin geleceği açısından gençlere güvenmeli, onları desteklemeliyiz” diye konuştu.
18- 25 yaş grubundaki gençlerimize bir güven kapısı açıldığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Gençlerimize ‘Sen herkesi seçersin ama biz seni seçmeyiz’ demişiz. Bu yaş grubumuzdaki 8 buçuk milyon evladımız bu ülkenin geleceği adına oy veriyor; ama onlara oy vermeye gelince durum böyle değil” şeklinde konuştu. Şu anda TBMM’de 65 yaşın üzerinde 55’ten fazla milletvekili bulunduğunu anımsatan Bakan Müezzinoğlu, “Bunun yerine 15 tane gencimiz TBMM’de olsa bu ülke kazanır mı kaybeder mi? Bugün o gençlere yapılan haksızlık karşısında sessiz duruyorlar. Gençler; size güvenmeyenlere sizler de güvenmeyin. Neden gençler muhtar, belediye meclis üyesi, milletvekili olmasın? Muhalefet gençlerin seçilmesine izin vermiyor. Biz onları yönetime dahil edemezsek böyle merkezler açarız. Gençlerimizi madde bağımlılığı illeti ile karşı karşıya bırakırız” ifadelerini kullandı.
SİZE GÜVENMEYENE SİZ DE GÜVENMEYİN
Gençlere kendilerine güvenmeyenlere güvenmemesi uyarısında bulunan Bakan Müezzinoğlu, ”Benim 60 yaşında bu ülkeye vereceklerim gençlerin vereceğinden daha fazla değil. Bu sebeple gençlerimize güvenin. Onlar sizi enerjisi ve sağduyusu sizi mahcup etmeyecektir. Eğer onlara inanmazsanız, güvenmezseniz farklı tablolarla karşı karşıya kalırlar. Şu anda gençlere seçilme hakkı vermemek, onlara yapılan bir kötülüktür. Seçme hakkı olan gençlerimize seçilme hakkını da vermek bir zorunluluktur” diyerek sözlerini tamamladı.
Açılışı yapılan yatırımlardan biri olan Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi’nin 2 katlı hizmet binasının bir bölümünde Değerlisin Sağlıklı Kal projesi kapsamında proje destek merkezi ve diğer bölümünde ise aile sağlığı merkezi (enjeksiyon odası, RİA uygulama odası, muayene odaları, gebe takip işlem odası), çok amaçlı salonlar ile kafeterya bulunuyor. Toplam bin 300 metrekare toplam alana sahip Muharrem Karagöz Spor Parkı’nın ise bin 50 metrekaresi yeşil alan olup 250 metrekaresinde spor aletleri bulunuyor.