Siyaset Yeni yönetim sistemi atamaları tamamlandı

Yeni yönetim sistemi atamaları tamamlandı

18.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son atamalarla tamamıyla şekillendi. Yeni sistemde 16 bakan, dört ofis, sekiz başkanlık ile dokuz kurulda 76 ismin tam koordinasyonla çalışması hedefleniyor.

Yeni yönetim sistemi atamaları tamamlandı

Erdoğan’ın 9 Temmuz’da yemin etmesi ve ardından da kabinesini açıklamasıyla resmen başlayan süreçte önceki gün Finans Ofisi’ne yapılan son atamanın ardından yeni sistemdeki tüm atamalar da yapılmış oldu. Yeni sistemde, “2018/1” no.lu atamayla ilk olarak bakanlar kurulunu belirleyen Erdoğan, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, EPDK, YÖK gibi birçok kuruma da onlarca atama yaptı. Dokuz kurula da 76 ismi atayan Erdoğan, dört ofis ile başkanlıklara da atamaları gerçekleştirdi. Erdoğan’ın önümüzdeki hafta kurullar ile bir araya gelerek yeni dönem mesajını vermesi bekleniyor. Bakanlıklar, kurullar ile ofislerin, “tam koordinasyon” içinde çalışabilmesi de hedefleniyor.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın bakanlıklardan da bürokrasideki eksiklikler varsa atamaları tamamlamasını istediği de kaydedildi. Sık sık bürokrasiden şikayet eden Erdoğan’ın, bakanlık ve kurullardan bu yöndeki sıkıntıların aşılması için adımların atılması talimatını verdiği de ifade edildi.

A Takımı’nda 107 isim

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile 16 bakan, dört ofis, dokuz kurulda 76 isim, sekiz de başkanlık, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı olmak üzere toplam 107 isimle çalışacak. Erdoğan’ın bu isimler haricinde başdanışman ve danışmanları da bulunuyor.