Ekonomi Yeni yönetimiyle halıda atağa kalktı

Yeni yönetimiyle halıda atağa kalktı

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yapılanmasının ardından Naksan Holding, bünyesinde bulunan Royal Halı, Atlas Halı ve Pierre Cardin Halı’nın 2017 yılı yeni ürün ve kreasyonlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) tanıttı.

Yeni yönetimiyle  halıda atağa kalktı

Royal Halı, Atlas Halı ve Pierre Cardin Halı’ya kayyum olarak atanan TMSF’nin (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) denetim ve yönetiminde üretimine hız kesmeden devam ediyor.

Kayyum süresi öncesi mağduriyetleri dikkate alarak yeni yılda çalışanlara zam yaptıkları belirten Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Mahmut Birlik, “Kayyum süresi öncesi çalışanların mağduriyetlerini dikkate alarak yeni yılda önemli oranda zam zam yaptık” diye konuştu.

Mahmut Birlik yeni ürünlerin tanıtımı için gerçekleşen bayi toplantısında yaptığı konuşmada TMSF tarafından 2016 yılının temmuz ayında kayyum olarak atanarak göreve geldiklerini ve bu süreçte holding içinde yeni bir yapılanma için çalışmalara başladıklarını belirtti. Naksan Holding’in yaklaşık olarak 4 bin çalışanı ile Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olarak milli bir değer taşıdığına dikkat çeken Birlik, “Önümüzdeki günler Royal, Atlas ve Pierre Cardin Halı ile diğer markalarımızın öncü kimlikleriyle sektörlerinde yeniden şahlanışına tanıklık edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Royal Halı’nın iplik üretimi de dahil olmak üzere üretiminin yüzde 55’ini ihraç ettiğini dile getiren Birlik, şunları söyledi:
“Devletimiz buraları ayakta tutmaya ve ekonomik zinciri devam ettirmeye kararlı. Bu bayrağı başarıyla taşımaya kararlıyız.”

Son koleksiyon beğeni topladı

Yeni yönetimiyle  halıda atağa kalktı


Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Atılgan ise 3 markanın yaklaşık 1300 satış noktası bulunduğunu hatırlatarak “Gaziantep, halı sektöründe dünya markası. Geçen yıl parça halıda dünya pazarının yüzde 52’si Gaziantep’te üretilmiş. Dünyada Çin, Belçika gibi rakiplerimiz var ama parça halıda biz öndeyiz. Üretimimiz üst segment, bu nedenle kaliteyi isteyen Avrupa, ABD gibi pazarları hedefliyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bayi toplantısında; Royal Halı’nın yeni Beyoğlu ve Üsküdar koleksiyonu, Atlas Halı’nın Nim ve Liva koleksiyonu ve Pierre Cardin Halı’nın ise Afghan ve Voyage koleksiyonları büyük ilgi gördü.

Atlas Halı, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı ürünleri; çıkmayan leke, yırtılma, kesilme, yanma, su baskını ve hırsızlık gibi garanti kapsamı dışında kalan ve kullanıcı hatalarını içeren durumlara karşı 2 yıllık garantinin yanı sıra, kullanıcı hatalarına karşı da 1 yıllığına sigortalanacak.