Bursa YENİBAĞLAR HARBİYE PARKI HİZMETE AÇILDI

YENİBAĞLAR HARBİYE PARKI HİZMETE AÇILDI

26.02.2014 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

YENİBAĞLAR HARBİYE PARKI HİZMETE AÇILDI

Osmangazi Belediyesi, her mahalleye park, meydan ve spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Yenibağlar Mahallesi’ne nefes aldıracak Harbiye Parkı törenle açıldı.
Bursa’nın yeşil kimliğine yeniden kavuşması için 5 yılda toplam 253 bin 25 metrekare yeşil alanı ve 139 parkı ilçeye kazandıran Osmangazi Belediyesi, bu yatırımlarına bir yenisine daha ekleyerek Yenibağlar Mahallesi’nde Harbiye Parkı’nı vatandaşların hizmetine sundu. Harbiye Parkı’nın açılış törenine AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, meclis üyesi adayları, bürokratlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Harbiye Parkı’nın Osmangazi Belediyesi’nin Yenibağlar Mahallesi’nde yapmış olduğu ilk park olmadığını belirterek, “Yenibağlar’a bugüne kadar 6 tane daha park yaptık. Toplam 6 bin 772 metrekare park ve yeşil alan kazandırdığımız mahallemizde, 3 bin 430 metrekare alana kurduğumuz Harbiye Çocuk Parkı’mız, içerisinde yer alan basketbol sahası, yürüyüş yolu, fitness alanları ve kamelyaları ile vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak. Parkımız, çocuklarımıza güvenli oyun alanları sunarken, şehir içerisinde şehrin gürültüsünden uzak vakit geçirmek isteyen hemşehrilerimize yeni bir dinlenme alanı olacak. Yaklaşık 200 bin TL kaynak kullandığımız parkımız mahallemize hayırlı olsun” dedi.
Osmangazi Belediyesi olarak planlı şehirleşmenin önünü açacak birçok hizmeti Yenibağlar Mahallesi’ne kazandırdıklarını ifade eden Dündar, “Aralık ayında Bursa’da bir ilki gerçekleştirdiğimiz mahallemizde 36 bin metrekare alanda 200 hemşehrimizin hisseli tapu meselesini çözerek, müstakil tapularına kavuşturduk. Yenibağlar imar planımıza yakın bir şehirleşme olduğu için daha rahat çalışıyor, daha hızlı hizmet üretebiliyoruz. Osmangazi’nin gelişerek büyüyen bölgesi içerisinde yer alan Yenibağlar Mahallesi’ne yatırımımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.
Yenibağlar Mahalle muhtarı Bahri Sönmez, yaptığı hizmetler için Başkan Dündar’a teşekkür etti. Açılışın ardından park içerisindeki basketbol sahasına giren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çocuklarla birlikte basketbol oynadı. Potanın karşısına geçen Dündar, attığı isabetli atışlarla basketbolda hünerini gösterdi.