Yenidoğan İçin İdeal Ev Sıcaklığı Nedir?

Yeni doğum yapmış, bebeğinizle evinize gitmek hem neşeli hem de stresli olabilir. Evinizin hem güvenli hem de rahat olmasını istediğiniz gibi, her şeyi doğru bir şekilde ele almak, özellikle de yeni ebeveynler için zor olabilir.

Başlıca endişelerden biri yeni doğan için ideal oda sıcaklığını sağlamaktır.

SIDS ve Aşırı Isınma İle İlgili Problem
SIDS ( Ani bebek ölüm sendromu ) çoğu ebeveyn için korkunç ve kafa karıştırıcı bir kavramdır. Sendrom ile ilişkili bir dizi neden olsa da, SIDS büyük ölçüde aşırı ısınma ile ilişkilidir çünkü daha yüksek sıcaklıklar bebeğin dış uyaranlara uyanmasını zorlaştırır.

Genel olarak, SIDS, bir şey fizyolojik olarak yanlış gittiğinde bebeğin uyanamadığı zaman ortaya çıkar. Sıkıntılı bir durumda bebek ağlamak yerine aşırı sıcaktan dolayı sessiz kalabilir. O nedenle bebeğin bulunduğu ortamın ısısı çok önemlidir. Bunu önlemek için bebeğin odasını daha düşük sıcaklıklarda tutmanız gerekir.

Haberin Devamı

İdeal Sıcaklığın Ayarlanması
Uzmanların çoğu, evinizi 21-24 derece arasında tutmanızı tavsiye eder. Bu, kış aylarında evin ısıtılması ve yaz aylarında bebeğin sıcaklığa uygun şekilde giydirilmesi yanı sıra evin soğutulması gerekebilir.

Yaz aylarında sıcak hava ile başa çıkmak için:
Daha hafif bebek kıyafetleri kullanın.
Yatak odası kapısını ve pencereyi açarak sürekli havalandırın.
Eğer klimanız varsa, bebeği doğrudan soğuk havaya maruz kalmamasını sağlayın. Eğer bu imkansız ise önceden odayı soğutup, klimayı kapatarak odaya bebeği alın.
Bir vantilatör kullanıyorsanız, doğrudan bebeğe yönlendirmeyin.
Yaz aylarında bebeğinizin yeterli sıvıyı aldığından emin olmanız gerekir . Emziren bir anneyseniz , anne sütünde su olduğu için ekstradan bebeğe su vermeniz gerelmez.

Kışın daha soğuk hava ile başa çıkmak için:
Bebeğin odasının ısısının tüm gün boyunca belli ısıda olmasını sağlayın.
Odayı ısıtmanız gerekiyorsa, bebeğin yanına bir ısıtıcı yerleştirmeyin ya da bebeğin yönünde bir üfleme ısıtıcısı kullanmayın.
Yorgan, battaniyelerin bebeğin yanlışlıkla birinin altına kayması ve aşırı ısınması gibi gibi durumlardan dolayı beşikten uzak tutun. İlk 3-4 ay bebeğiniz baş-boyun desteği sağlayana kadar yarım kundak yapabilirsiniz. Sonrasında ise uyku tulumları bebeklerin güvenli uyumasını destekleyecektir.
Bebeğinizin kıyafetlerini üst üste, gerekirse çıkarmak üzere giydirin.

Bebek Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir ?
Bebeğinizin sıcaklığını kontrol etmenin en iyi yolu, elinizi kıyafetli alanın içindeki cildine ya da boynun arkasına yerleştirmektir. Elleri veya ayakları, vücudun geri kalanından her zaman daha soğuk olacaktır, endişelenmeyin. Bebeğinizin cildi sıcak, nemli veya terli ise, gerektiğinde bir veya daha fazla giysi çıkarın.

Haberin Devamı