Siyaset Yenikapı’da eleştiri yerine çekinceler

Yenikapı’da eleştiri yerine çekinceler

07.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yenikapı’da yapılacak mitinge katılma kararı alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada yapacağı konuşmada hükümeti ve Cumhurbaşkanı’nı doğrudan eleştirmeyecek, ancak çekincelerini iletecek

Yenikapı’da eleştiri yerine çekinceler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Yenikapı’da yapılacak mitingde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetine yönelik doğrudan eleştirilerde bulunmayacağı ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece yönelik çekincelerini ileteceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgilere göre Yenikapı mitingine katılmama kararını önceki gün gözden geçirerek mitingde konuşma yapma kararı alan Kılıçdaroğlu, konuşmasında, “devlet protokolü”nün gerektirdiği usul ve adaba dikkat ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti hükümetine yönelik doğrudan ve sert eleştirilerde bulunmayacak. Ancak Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece yönelik çekincelerini ve Türkiye’yi 15 Temmuz darbe girişimine götüren süreci ele alacağı belirtildi.

Öncekiler parti tabanınaydı

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim ve Gündoğdu meydanlarında iki kez kitlelere hitap etmiş, iki kez de grup toplantısı yapmıştı. Bu dört konuşmada daha çok parti tabanına yönelik mesajlar veren Kılıçdaroğlu’nun, Yenikapı’da bu kez tüm yurttaşlara hitap edecek ve yaşananları değerlendirerek, yaşananlardan nasıl çıkılacağına yönelik reçetesini de paylaşması bekleniyor. Bu doğrultuda kendisine gelen, “Taksim Manifestosu’nu okuyun” önerisini doğru bulmayan Kılıçdaroğlu’nun parlamenter demokrasiye yapıldığını vurgulayacağı darbe girişiminin ardından tehditlerin bertaraf edilebilmesi için parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayacağı belirtiliyor. Özellikle Başbakan Yıldırım ile yaptığı son yüz yüze görüşmede dile getirdiği OHAL döneminde çıkarılan KHK’ların kapsamının geniş tutulmasından duyduğu rahatsızlığı bir kere daha aktaracak olan Kılıçdaroğlu’nun, OHAL ilan edilmesine neden karşı olduklarını anlatacağı ifade edliyor. Kılıçdaroğlu’nun, OHAL süresinin bir kez daha uzatılmasını doğru bulmadığını aktaracağı, aynı şekilde laiklik ilkesine ve kurucu değerlerin yeniden tesis edilmesi gerekliliğine işaret edeceği ifade ediliyor.