Gündem Yenikapı fetih için hazır

Yenikapı fetih için hazır

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un fethinin 562. yılı dolayısıyla yarın akşam Yenikapı Etkinlik Alanı’nda yapılacak ve 1,5 milyon kişinin katılması beklenen kutlama töreninin hazırlıkları tamamlanmak üzere

Yenikapı fetih için hazır

Alanda 100 metreye 18 metre boyutlarında, şu ana kadar Türkiye’de kurulan en büyük sahne olma özelliği taşıyan platformda, 500 metrekarelik bir led ekran, lazerler, 3D uygulamaları, alevler ve Pyro teknik malzemesi yer alacak. Alanda 2 çadır hastanesi, 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 6 mescit, tuvaletler, 20 su dağıtım noktası bulundurulacak. Programda işaret diliyle birlikte İngilizce, Arapça, İspanyolca, Fransızca ve Rusça tercümeler de yapılacak. Türk Yıldızları’nın özel gösteri yapacağı kutlamalarda,562 kişilik Mehteran Takımı sahne alacak. Özel fetih gösterisinin de yapılacağı kutlama, havai fişek gösterisiyle son bulacak.
‘Zorunlu değil’
Bu arada kutlamalara öğrencilerin katılımı için okulların program hazırlaması tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız “Katılması zorunlu değil, sadece böyle bir gençlik şöleni var diye duyurduk” dedi.