Ege Yenilenebilir enerji ile faturalar düşer

Yenilenebilir enerji ile faturalar düşer

26.02.2017 - 04:31 | Son Güncellenme:

Kaya, “Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artması, tüketicinin maliyetini düşürecektir” dedi.

Yenilenebilir enerji ile faturalar düşer

Türkiye’nin enerji üretiminde dış kaynaklardan beslendiğini belirten Abk Çeşme RES Proje Koordinatörü Erman Kaya, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artmasının son tüketicinin enerji maliyetlerini de düşüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

1000 Megavat sınırı

Ülkemizin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırabilmesi için yerli enerji kaynakları yatırımlarının önünün açılması gerektiğini dile getiren Kaya, yenilenebilir enerjiyle birlikte istihdamın artacağını; elde edilecek katma değerin de ülkemizde kalmasıyla bu gelişmenin ekonomiye adeta cansuyu olacağını kaydetti.

İzmir’in özellikle rüzgar rejimi açısından sürekli ve önemli bir potansiyel taşıdığını dile getiren Erman Kaya, “Yenilenebilir enerji doğal kaynaklardan besleniyor. Herhangi bir şekilde atık bırakmıyor. Hem güneş, hem de rüzgar enerji santrallerine dayalı elektrik üretiminin hız kazanarak, dışa bağımlılık azalacak. Elektrik faturaları da düşecek. Bundan sonraki etaplarda da yenilenebilir enerjinin önü açılacak ve yerli üretim ile bu gelişme halka da yansıyacak.”