Ankara Yenimahalle Belediyesinden ‘Caz Rüzgarı'

Yenimahalle Belediyesinden ‘Caz Rüzgarı'

14.12.2016 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

Yenimahalle Belediyesinden ‘Caz Rüzgarı

“Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer, Türkiye Cumhuriyeti “Devlet Sanatçısı" unvanı ve Fransa Hükümeti "Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres" nişanına sahip olan sanatçı Erol Erdinç’le bir konser verdi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Şefika Kutluer’in konçertolarına orkestra şefi olarak eşlik eden Türkiye’nin en önde gelen solistleri ile çalışma fırsatı bulmuş ve birçok tanınmış müzisyen ile aynı sahneyi paylaşmış Erol Erdinç, piyanosu ile caz standartlarını seslendirdi. 40 senelik kariyer sahibi olan Erdinç’in düzenlemelerine de yer verilen konsere Yenimahalleli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Yenimahalle Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 7’incisi düzenlenen “Doğu Batı ile Buluşuyor” temalı festival kapsamında Kutluer, 16 Aralık Cuma günü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Portekiz’den gelecek Fado grubu ile sahneye çıkacak. Portekiz’den gelecek ünlü Fadocu Margarida Moreira’nın Portucalis orkestrası eşliğinde vereceği Portekiz’in duygulu halk müziği Fado konserinde ünlü Fado eserleri seslendirilecek. Festivalin Yenimahalle’deki son konseriyle ise 19 Aralık Pazartesi akşamı sıra dışı bir organizasyona imza atılacak. Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası, John Lennon’un “Imagine’i ile konserlerine başlayacak. Kutluer, pop dünyasının klasikleşmiş eserleri, “Beatles” ve “Elvis Presley”in unutulmaz parçalarının Barok tarzda klasik müziğe Peter Breiner tarafından uyarlanmış düzenlemelerini Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası eşliğinde seslendirecek.