Ankara Yenimahalleli Kadınlar Eşlerinin Heykellerini Yapıyor

Yenimahalleli Kadınlar Eşlerinin Heykellerini Yapıyor

27.05.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

.

Yenimahalleli Kadınlar Eşlerinin Heykellerini Yapıyor

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kurslarının (YENİMEK) Uğrak Şubesi’nde “Heykel Modelciliği” eğitimi alan kadınlar, eşlerine sürpriz bir hediye hazırlıyor. Kursta öğrendikleriyle eşlerinin portre heykellerini yapan kursiyerler, bu çok özel hediyelerini Babalar Günü’ne yetiştirmeye çalışıyor.
YENİMEK bünyesinde bu yıl ilk kez açılan heykel modelciliği kursu, büyük ilgi görüyor. Perşembe ve Cuma günleri Uğrak Kurs Merkezi’nde eğitim alan 40 kursiyer, kile şekil veriyor. Çeşit çeşit biblolar ve portre heykellerin yapıldığı kursta, şimdi tatlı bir Babalar Günü telaşı başladı. Bu özel günde eşlerine anlamlı bir hediye vermek isteyen kursiyerler, eşlerinin portre heykellerini yapmaya başladı. Bir hediye satın almaktansa kendisinin yaptığı el emeği göz nuru heykeli eşine hediye etmenin çok özel ve anlamlı olduğunu belirten kursiyer Keriman Oğuzhan, “Babalar Günü’nde eşimin kendisini özel hissetmesini istedim. Bu yüzden de hediyemin özel olması gerekiyordu. Ben de buradaki diğer arkadaşlarım gibi kendi ellerimle uğraşarak, emek vererek eşimin heykelini yapmaya karar verdim. Eminim ki eşim bu heykeli gördüğü zaman çok beğenecek ve çok mutlu olacaktır. Bize bu imkanı sağladığı için Yenimahalle Belediyesi’ne ve bizlere heykel yapmasını sabırla öğreten kurs öğretmenimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurs Öğretmeni Özge Boğan ise kursiyerlerin eşlerine benzeyen bir heykel ortaya çıkarabilmek için azimle çalıştıklarını ve çok hevesli olduklarını belirtti. Boğan, “Kursumuza ilk olarak kabartma heykellerle başlıyoruz bu sayede kursiyerlerimiz çamuru tanıyor. Daha sonra ki aşamada alçıdan kalıp yapmayı öğretiyoruz. Ondan sonra ise eğitimimize büst ve figür heykelleriyle devam ediyoruz. Kursumuz haftada 2 gün 16 saat olarak hizmet veriyor” ifadelerinde bulundu.