Gündem Yeraltında bir şehir daha!

Yeraltında bir şehir daha!

27.06.2014 - 17:45 | Son Güncellenme:

Kepez köyünde çalışmalar sırasında bulundu... Bir yeraltı şehri daha turizme kazandırıldı. Hristiyanların MS 3 ve 4. yüzyılda sığınak ve ibadet için kullandığı yeraltı şehri tek katlı olduğu için kolaylıkla geziliyor!

Yeraltında bir şehir daha

Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak, turizme kazandırıldı.

Haberin Devamı

Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor. MS 3. ve 4. yüzyıllarda Hristiyanlar'ın, saldırılardan korunmak ve ibadet etmek amacıyla inşa ettiği sanılan yer altı şehri tek katlı olması nedeniyle rahatlıkla gezilebiliyor.

Dikdörtgen şeklinde üçerli gruplar halindeki salonlar ve bu salonları birbirine bağlayan galeri ve tünellerden oluşan yer altı şehri temizlik ve aydınlatma çalışmaları yapılarak, Kapadokya turizmine kazandırıldı.

Yer altı şehrinde incelemelerde bulunan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kapadokya bölgesine gelen Japon turistlerin Kırşehir'i de ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bu çalışmaya çok önem verdiklerini dile getiren Çakacak, şunları kaydetti:

"Özellikle karayolu ile Ankara'dan Kapadokya'ya giden Japon turistlerin, Kırşehir'e de uğraması için çalışıyoruz. Kırşehir'de hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek değerler var. Kepez Yer Altı Şehri'de görülmesini arzu ettiğimiz yerler arasında. İl Özel İdareden sağlanan kaynakla yer altı şehrinin ziyarete açılması için çalışma yapıldı."

Yeraltında bir şehir daha