Merkez Adana'da Engelliler Günü kutlandı

Adana'da Engelliler Günü kutlandı

03.12.2019 - 12:26 | Son Güncellenme:

Adana'da Engelliler Günü kutlandı

Adanada Engelliler Günü kutlandı

Nuri PİR-Ceren BEGEÇ/ADANA, (DHA)- ADANA’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli çocuk ve gençlerin gösterileriyle kutlandı.
Kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Bahadır Ceyhanlı, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, kent protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelliler katıldı. Törende konuşan Ali Duran Karakaya, engellilerin sorunlarına yönelik farkındalık yaratma çalışmalarında eksiklikler olduğunu belirterek, “Gelin hep birlikte günleri, ayları bir tarafa bırakalım, farkındalık oluşturalım. Farkında olduğumuz tüm sorunlar ortadan kalkar. Demek ki bir yerde eksik yapıyoruz. Biz dezavantajlı bireylerle ilgili sokakta, caddede, sosyal alanlarda yeteri kadar farkında değiliz. Bugün seçilmişler, atanmışlar, sivil toplum kuruluşları adına bir milat olsun. Adana’da 2020 yılını dezavantajlı bireyler için farkındalık yılı ilan edelim” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ise engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayatın bir parçası kılmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Engelli kimlik kartı sahibi 55 bin 308 vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak adımları atmaya devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik ilimizde yürüttüğümüz çalışmaların başında, engelli evde bakım yardımı geliyor. Bununla birlikte kimsesiz olan ve engelli bakım merkezlerinde yatılı kalan vatandaşlarımız için de bakım ücreti ödeniyor. Ayrıca yaşlı ve engelli kardeşlerimiz, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. “
Konuşmaların ardından engelli genç ve çocuklar halk oyunu oynayıp bando gösterisi yaptı. Gösteriler, grubun Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüp gökyüzüne güvercin uçurmasıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ