Merkez 'KOAH'ta Adana tehlikeli bölge'

'KOAH'ta Adana tehlikeli bölge'

14.11.2019 - 16:37 | Son Güncellenme:

'KOAH'ta Adana tehlikeli bölge'

KOAHta Adana tehlikeli bölge

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Rıza Mete, KOAH gibi birçok hastalık konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Sağlık Günleri etkinlikleri kapsamında KOAH hastalığı ve korunma yöntemleri anlatıldı. Etkinlikte konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Uzm. Dr. Rıza Mete, sağlıklı bir yaşam için halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Mete, çağın KOAH gibi birçok hastalık konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, belediye olarak sağlık konusunda her zaman halkın yanında olacaklarını kaydetti.

'ADANA TEHLİKELİ BÖLGE'
Etkinliğe Çukurova Üniversitesi'nden konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ali Kocabaş ise, bir solunum rahatsızlığı olan KOAH’ın toplumda sadece sigaradan kaynaklandığıda dair yanlış bir kanının olduğunu belirterek, “KOAH, olumsuz çevre koşulları ve kirli havadan da oluşur. KOAH’ın yüzde 43’ü tütün ürünlerinden yüzde 57’si ise olumsuz çevre ve kirli hava koşullarından oluşuyor. Standartların 3 katı üzerinde hava kirliliğine sahip Adana bu konuda riskli bir bölge” açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından konukların bir bölümüne solunum testi yapıldı.  

FOTOĞRAFLI