Afyonkarahisar Dinar Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı

Dinar Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı

01.10.2019 - 15:22 | Son Güncellenme:

Dinar depreminde yaşamını yitirenler anıldı

Dinar Depreminde Yaşamını Yitirenler Anıldı

Tahsin BAYTAR/DİNAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 1995 yılındaki depremde yaşamını yitiren 94 kişi düzenlenen programda anıldı.

Dinar'da 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren 94 kişi için, Dinar Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi. Merkez Ulu Camii'ndeki programda yaşamını yitirenler için Mevlidi Şerif ve Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Kılınan öğle namazının ardından vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

Programa Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, önceki dönem Belediye Başkanı Saffet Acar, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Nihat Sarı, "1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen deprem afetinde hayatlarını kaybeden deprem şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum. Dinar'ımızın ve ülkemizin böylesi bir deprem afeti yaşamamasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbim bir daha kimseye böyle bir acı yaşatmasın" dedi.

FOTOĞRAFLI