Ankara ÇANKAYA BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA PROJESİNE DEVAM EDİYOR

ÇANKAYA BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA PROJESİNE DEVAM EDİYOR

25.04.2016 - 11:44 | Son Güncellenme:

.

ÇANKAYA BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI TOPLAMA PROJESİNE DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi, geri dönüşüm ve temiz çevre için ambalaj atıkları toplama çalışmalarına devam ediyor.
Çankaya Belediyesi, çevreyi korumak ve kentte katı atık depolama alanına giden çöp miktarını azaltmak için düzenli olarak devam eden Ambalaj Atıkları Toplama Projesi’ni işbirliği yaptığı yeni firmalar ile sürdürüyor.
Kağıt, karton, cam, metal, plastik, kompozit gibi ambalaj atıklarının konut, kamu işyeri, özel işyeri ve okullarda ayrı biriktirilmesi veya lisanslı firma tarafından çöpten ayrı toplanmasını sağlayan Çankaya Belediyesi, karışık olarak toplanan bu atıkların cinslerine göre ayrılıp geri dönüştürülmek ve yeni ürünler elde etmek üzere ilgili sanayi kuruluşlarına sevk edilmesi için Ambalaj Atıkları Toplama Projesi kapsamında işbirliği yapıyor. Geri dönüşüm konusunda önemli yol kat eden Belediye, atıkların çöp olmadan ayrışmasını amaçlıyor.
Çeşitli kampanyalarla geri dönüşümü özendiren Çankaya Belediyesi adrese dayalı toplama ve atık kumbara sistemiyle iki farklı uygulama yapıyor. Belediye, işbirliği yaptığı ve düzenli atık toplama işini yürüten firmalarla birlikte vatandaşları özendirerek geri dönüşüme kazandırdığı atıklar sayesinde ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor.