Yenimahalle Sadri Alışık Konservatuvarı açılıyor

Sadri Alışık Konservatuvarı açılıyor

24.01.2020 - 12:44 | Son Güncellenme:

Sadri Alışık Konservatuvarı açılıyor

Sadri Alışık Konservatuvarı açılıyor

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliğiyle Yenimahalle'de hayata geçirilen ücretsiz konservatuvar eğitimi için adaylar ilk performanslarını sergiledi. Yapılan seçmelerde 30 genç performanslarıyla jüriyi etkilemeyi başardı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde yabancı ya da yerli bir eserden, bir komedi, bir dram olmak üzere iki parça ve bir şiirle elemelere katılarak jüriden tam not alan 30 genç, tam burslu olarak Şubat ayında ders başı yapacak. Performanslarıyla sahnede gelecek vadeden gençler, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi 1'inci katta konumlandırılan Yenimahalle konservatuvarında, 2 uygulama, 2 teorik, 2 etüt sınıfı, 1 kütüphane ve 1 dans, müzik odasında 2 yıl boyunca eğitim alacak. Öğrenciler, devam zorunluluğu olan eğitimlerinin ilk yılında Oyunculuk Yöntemleri, Doğaçlama, Oyunculuk Temel Teknikleri, Dünya Tiyatro Tarihi, Diksiyon, Şan, Dans dersleri alacak. 2'nci yılda ise, Temel Oyunculuk, Role Hazırlık, Dünya Tiyatro Tarihi, Metin İnceleme, Diksiyon, Şan, Dans dersleri alarak eğitimini başarıyla tamamlayan gençler, Mezuniyet Oyunu ile ilk sahnelerini yapacak. Adayların ilk sahne tecrübesinde heyecanlarını paylaşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Başkent'in yeni tiyatro oyuncuları Yenimahalle’de yetişecek. Hepinizle gururu duyuyorum" dedi.
Ayrıca mezun olan öğrenciler, Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu kadrosunda oyuncu olarak performanslarını sergileme imkânı bulacak.

FOTOĞRAFLI