Kemer Öğrencilere Sıfır Atık eğitimi

Öğrencilere Sıfır Atık eğitimi

05.12.2019 - 15:09 | Son Güncellenme:

Öğrencilere Sıfır Atık eğitimi

Öğrencilere Sıfır Atık eğitimi

 

KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde 'Sıfır Atık Projesi' hakkında Kemer'de bulunan okullardaki öğrencilere eğitim verildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılarak israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin atık toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geri kazanılması konularını kapsayan bir atık önleme yaklaşımı ve hedefi olan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında, Kemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde Doğa Koruma Merkezi Vakfı Doğa Eğiticileri tarafından öğrencilere eğitim verildi.
Kemer Anadolu Lisesi, Ünal Aysal Anadolu Lisesi, Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu ve Göynük Fen Lisesi olmak üzere toplam 1271 öğrenciye atıkların azaltılması ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasının önemi ile Kemer Belediyesi'nin proje ortağı olduğu Temiz Akdeniz- Toplum Tabanlı Geri Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen 'Kollekt' akıllı cep telefonu uygulaması hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Sıfır Atık Projesi'ne belediye olarak önem veriyoruz. Projenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve daha bilinçli hale gelmeleri için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Daha önce de Kollekt uygulamasıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Doğa Koruma Merkezi Vakfı ile akıllı telefon uygulamasını hayata geçirdik. Herhangi bir noktadaki çöpün fotoğrafını telefonla çekerek uygulamaya yükledik ve en yakın Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz gelip çöpü bulunduğu yerden kaldırdı. Bu uygulamanın Kemer'de ve Türkiye'de yaygınlaşmasına öncülük ediyoruz. Çevreyi seven bir belediye olarak çalışmalarımız devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI