Korkuteli 'Bu bölümden mezun olanların işi hazır'

'Bu bölümden mezun olanların işi hazır'

26.11.2019 - 16:48 | Son Güncellenme:

'Bu bölümden mezun olanların işi hazır'

Bu bölümden mezun olanların işi hazır

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü'nde bu yıl 20 öğrenci eğitim görüyor. Okul Müdürü Nurettin Özgür, "Buradan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100'ü anında iş buluyor" dedi.

Korkuteli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 4 yıl önce açılan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü geçen yıl ilk mezunlarını verdi. Bu yıl 20 öğrencinin meslek öğrendiği bölümün öğretmeni Hafize Kök, "Saç şekillendirme ve renklendirme dersimiz oluyor, makyaj dersimiz oluyor, manikür, pedikür dersimiz oluyor. Cilt bakımı, derslere ekstra ilave olabiliyor. Öğrencilerimizle birlikte farklı işlemleri sergiliyoruz. Bölümümüzde şu an 20 öğrenci var. Öğrencilerimiz buradan mezun oldukları zaman tamamen kalifiye, çalışabilecek, müşterinin ve işletmenin talebini karşılayabilecek düzeyde oluyor. İlk aşamada özveri isteyen bir meslek ama daha sonraları geliri yüksek bir meslek. Piyasaya bakıldığında kuaförlerin ne kadar kazandığını görebiliyoruz. Gelirli bir meslek ama ilk aşamada özveri istediği için herkes bu ilk aşamayı belki de göze almıyor" dedi.

Bu mesleğin önünün hiçbir zaman kapanmayacağını kaydeden Kök, "Çünkü kadınlar her zaman güzel olmayı istiyor. Bu artık günümüzde erkekler için de geçerli. Yani ben kuaförlüğün bir sanat olduğunu düşünüyorum. İnsan geliyor, tamamen dış görünümünü size teslim ediyor. Siz onu daha estetik bir görünüme büründürüyorsunuz. Müşteri mutlu olarak ayrıldığı zaman aslında en büyük mükafat da bu oluyor" diye konuştu.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Özgür de bu bölümün öğrenciler için en revaçta bölüm olması gerektiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Çünkü buradan mezun olan öğrencilerimizin yüzde 100'ü anında iş buluyor. Üniversiteye giremeyecek olan öğrencilerin mutlaka bu bölümleri tercih etmesi lazım ki burayı bitirdikten sonra kalifiye olarak işletmelerde çalışıyorlar. Geçen yıl ilk mezunlar verilmiş. Şu an 20 öğrenci bu bölümde. Bu öğrencilere mezun oldukları zaman diplomanın yanında iş yeri açma belgesi verilecek. Bu belgeyle de isterlerse başka birinin yanında çalışabildikleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler."

FOTOĞRAFLI