Bucak Bucak'ta 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası

Bucak'ta 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası

11.11.2019 - 15:23 | Son Güncellenme:

Bucak'ta 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası

Bucakta Geleceğe Nefes Ol kampanyası

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 'Geleceğe Nefes Ol' kampanyası kapsamında 71 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Seydiköy Deveboynu mevkiinde düzenlenen fidan dikimi etkinliklerine Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, resmi dairelerin müdür ve amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, Bucak TEMA Vakfı ve vatandaşlar katıldı.

Bucak Orman İşletme Müdür Ramazan Kolsuz, ülke genelinde 2 bin 23 yerde düzenlenen etkinlikler kapsamında hedefin 11 milyon fidan dikmek olduğunu ancak yoğun talep sayesinde yaklaşık 14 milyon fidanın dikildiğini söyledi. Burdur'da sahiplenilen fidan sayısının yüzde 101'e ulaştığını kaydeden Kolsuz, "Bucak Orman İşletme çalışma alanında yaklaşık 45 dekar sahada, altı ayrı yerde 71 bin fidanı toprakla buluşturduk" dedi. Orman İşletme Müdürü Ramazan Kolsuz, Bucak'ta son 16 yılda 20 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, bu yıl sonuna kadar da 700 bin fidan dikileceğini söyledi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu ise proje kapsamında Bucak'ta 6 lokasyonda 71 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade etti. Türkiye'nin orman bakımından zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Öncekiler bu ormanları bizlere emanet etti, bizler koruduk, geliştiriyoruz, her yıl milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor gelecek nesillere daha iyi bir orman bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI