Merkez ÇOMÜ öğrencilerinin şehitlik ziyaretleri başladı

ÇOMÜ öğrencilerinin şehitlik ziyaretleri başladı

23.10.2019 - 12:15 | Son Güncellenme:

ÇOMÜ öğrencilerinin şehitlik ziyaretleri başladı

ÇOMÜ öğrencilerinin şehitlik ziyaretleri başladı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından, 'ÇOMÜ Öğrencileri Ecdadı İle Buluşuyor' projesi kapsamında şehitlik ziyaretleri başladı.

ÇOMÜ Öğrencileri Ecdadı İle Buluşuyor' projesi kapsamında ilk şehitlik ziyareti, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sorumluluk alanı içerisinde yer alan Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi başta olmak üzere, şehitlikleri ziyaret etti, tarihi alanları gezdi. Öğrenciler, Şehitler Abidesi önünde "Barış Pınarı Harekatında Kahraman Ordumuzun Yanındayız' yazılı bir pankart açtı. 

ÇOMÜ Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde gerçekleştirilen proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Göreve gelir gelmez, üniversitemize bu yıl kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizin Çanakkale şehitliklerini gidip görmesini arzuladığımızı ifade etmiştik. Çanakkale, milletimiz nezdinde çok farklı anlamlar ifade ediyor. Cumhuriyetimizin önsözü bu topraklarda yazılmıştır. Ecdadımız burada yedi düvele karşı tüm imkansızlıklara rağmen imanla, cesaretle 'Çanakkale Geçilmez' dedi. ÇOMÜ’de okuyan her bir öğrencimizin de her karışında şühedanın yattığı bu aziz vatan topraklarını en az bir kez ziyaret etmesi, bu ruhu anlaması bizim için gerçekten önemli. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere burada vatan uğruna, bayrak uğruna şehadete koşan tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI