Çankırı Çankırı'da 'Ahilik Ve Yaran Kültürü' Kutlandı

Çankırı'da 'Ahilik Ve Yaran Kültürü' Kutlandı

17.09.2019 - 19:22 | Son Güncellenme:

Çankırı'da 'Ahilik ve Yaran Kültürü' kutlandı

Çankırıda Ahilik Ve Yaran Kültürü Kutlandı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI'da 32'nci Ahilik Haftası Yaran Kültürü kutlamaları gerçekleştirildi.
Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, ahilik geleneğinin Çankırı'da çok güzel yaşatıldığını söyledi. Akbaşoğlu, "Ahiliğin temel zemini üzerine dedelerimizin 6 asır boyunca bütün insanlık için örneklik teşkil eden davranışlarını bugün Çankırılılar devam ettiriyor. Bütün insanlığa bugünün ütopyasını yaşatmış olan ecdadımızın bundan sonraki süreçte de hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.
Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş da Çankırı’da böyle bir kültürün olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Ahilik ve yaranlık çok hoş bir anlam ifade ediyor. Kardeşlik, dostluk demek yaranlık. İnsan kendi kardeşini kendi seçemiyor ama dostunu, arkadaşını kendi seçiyor. Çankırı’da böyle ahilik yârenlik anlayışı olduğu için çok şanslıyız. Dostluğun, kardeşliğin tecelli ettiği yarenliğin ana unsuru ahlaktır. Bu kültürü sürdürdüğümüz ölçü de toplum içinde de huzura yansıyacağı da kesindir. Bu nedenle yaranlığı sonuna kadar destekleyeceğiz. Günümüzün hayırlı olmasını temenni ediyor katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yılın ahisi seçilen Sefer Tekmen’e ise şed kuşatıldı. Yaran gösterisi ve ödül töreninin ardından program sona erdi.
FOTOĞRAFLI