Edirne Edirne İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya protesto

Edirne İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya protesto

01.11.2019 - 17:17 | Son Güncellenme:

Edirne İl Genel Meclisi'nden Fransa'ya protesto

Edirne İl Genel Meclisinden Fransaya protesto

 

 Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE İl Genel Meclisi'nin Ak Parti, CHP ve İYİ Parti'den oluşan 28 kişilik üyesi, Avrupa Bölgeler Meclisi'nin (AER) Fransa davetini, Fransa'nın Barış Pınarı Harekatı'na karşı olumsuz propagandası sonucu iptal etme kararı aldı. Aynı zamanda birliğin üyesi de olduklarını hatırlatan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, "Bizim için söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" diyerek, üyelikten de çıkmayı düşündüklerini ifade etti. .

Edirne'de geçtiğimiz ay Avrupa Bölgeler Meclisi (AER)Vali Ekrem Canalp ve İl Genel Meclis üyelerini Strasbourg ofisini incelemek üzere Fransa'ya davet etmişti. Konuyla ilgili davet İl Genel Meclisi'nde Eylül ayı toplantısında kabul edilmişti. Fransa'nın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü  Barış Pınarı Harekatı'na yönelik olumsuz propaganda yapması sonucu, meclis söz konusu daveti protesto etme kararı oldu. Konuyla ilgili meclisin Kasım ayı toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, "Bizim için söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" diyerek, üyelikten de çıkmayı düşündüklerini söyledi.

'FRANSA'NIN TERÖRÜ DESTEKLEYİCİ TAVIRLARINA KARŞI BU KARARI ALDIK'
Avrupa Bölgeler Meclisi Genel Sekreteri Mathieu Mori'nin konuyla ilgili davetini hatırlatan ve gitmeme nedenlerini anlatan Başkan Geçmiş, "Genel Sekreter Mathieu Mori, Fransa'nın Grand Est bölgesini daha yakından tanımak için davet yazısı göndermişti. Meclisimizle davete icabet etmek için bir karar almıştık. Bu sırada kahraman ordumuz Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Şanlı ordumuz, şanlı tarihine zaferler ekledi, teröristleri etkisiz hale getirerek sınır güvenliğini sağladı. Bu gelişmeler olurken birçok emperyalist ülke de yapmış olduğumuz masumane savunmanın Misak-ı Milli sınırlarımızın güvenlik altına alınması için yapılan harekata tepki gösterdiler. Bu tepki gösteren ülkeler içerisinde Fransa'da vardı. Fransa'nın bu anlamsız tepkisi ve terör örgütünü destekleyici tavırlarını Meclis olarak olarak değerlendirdik. Edirne valimiz sayın Ekrem Canalp'i arayıp, Fransa'ya hiçbir meclis üyemizin gitmek istemediğini söyledik. AK Parti, CHP ve İYİ Partili toplam 28 il genel meclis üyemizin ortak kararıyla Fransa gezisini iptal ettik" dedi. 

İleriki süreçte AER üyeliklerini de gözden geçireceklerini söyleyen Geçmiş, "28 il genel meclis üyemizin ortak kararıyla gezimizi iptal ettik. Hatta bundan sonra da Fransa'nın başkentinde bulunan AER ile olan ilişkilerimizi ve üyeliğimizi de tekrar gözden geçireceğiz. Herhalde meclis üyelerimiz de ilerleyen aylarda üyelikte kalıp kalmamayı tekrar gözden geçireceğiz. Bir anlamda Fransa'nın bu tutumunu da il genel meclisi olarak protesto ettik ve geziyi de iptal ettik" diye konuştu.