Gaziantep 'Ayntab Kitapları' toplantı ile tanıtıldı

'Ayntab Kitapları' toplantı ile tanıtıldı

16.01.2020 - 16:35 | Son Güncellenme:

'Ayntab Kitapları' toplantı ile tanıtıldı

Ayntab Kitapları toplantı ile tanıtıldı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP’te Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan ‘Ayntab Kitapları Lansmanı’ düzenlendi. Burada konuşan Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Kitapları çıkararak bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen, Ayıntap Kitapları lansmanına, Şehitkamil Belediye Başkan vekili Hayri Özkececi, Prof. Dr. Bilgehan Pamuk ve akademisyenler takıldı. 3 cilt şeklinde hazırlanan Ayıntap Kazası, Gaziayntab vilayeti ve Antep Savunması Kronolojisi kitaplarının tanıtımı yapıldı.
Sinevizyon gösterimi ile kitapların içerisinde nelerin yer aldığındanbahseden ve yaşanan olayladın destanlaştırılması gerektiğini ifade eden Pamuk, Hayalimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bir seri halinde hazırladığımız özellikle 19’uncu yüzyılda  Gaziantep’in panoromasını çıkartan, bir kitap silsilesi hazırladık. Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle hazırladığımız bu çalışma, 3 ciltten Ayıntab kazazı olarak. Bunun dışında Ayntab kronolojisini hazırladık. 1918 ile 1921 yılları arasında Antep’in destansı direnişinin konu edindiği, bu süreçte nelerin yandığını ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek daha doğrusu bu işi efsaneleştirmemek, destansı tutabilmek için 1918-1921 yılları arasında yaşanan süreç an be an anlatıldı. Burada dünya ve Türkiye ölçeğinde büyük fotoğrafı görmeyi arzu ettik. Dünyada ne oluyor Türkiye’de ne gerçekleşiyor ve Ayntap’ta nasıl bir süreç yaşandığı ile ilgili değerlendirmede bulunduk. Antep savunmasının bittiği 1921’de şehrin kurtulduğu süreçten sonra 1922 ile 1926 yılları arasındaki şehirde gerçekleşen hikâyeleri okuyucularla buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.
Lansmanın ardından katılımcılara kitap dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI