Hakkari Hakkari'de Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Halaylarla Kutlandı

Hakkari'de Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Halaylarla Kutlandı

16.09.2019 - 21:15 | Son Güncellenme:

Hakkari'de eğitim-öğretim yılı açılışı halaylarla kutlandı

Hakkaride Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Halaylarla Kutlandı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'de ''İlköğretim Haftası'' ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Selahattin İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa Vali İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Aşık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 8’inci sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan öğrencilere temsili olarak "Hoş Geldin çiçeği" sunuldu. Programda konuşan Vali Akbıyık,, 2019-2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanı Dr. Ziya Selçuk ve Dr. Enver Demirel Yılmaz tarafından kaleme alınan "Ebeveyn Benim" adlı kitabı Vali Akbıyık,’a takdim etti. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, çeşitli gösteriler sergilendi. Çocuk korosunun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından Vali Akbıyık,ve beraberindeki protokol üyeleri, çalınan davul zurna eşliğinde öğrencilerle birlikte halay çekti.

FOTOĞRAFLI