Foça Foçalı 18 sanatçıdan, 18 eserle sergi

Foçalı 18 sanatçıdan, 18 eserle sergi

12.11.2019 - 10:10 | Son Güncellenme:

Foçalı 18 sanatçıdan, 18 eserle sergi

Foçalı 18 sanatçıdan, 18 eserle sergi

İZMİR'in Foça ilçesinde yaşayan 18 sanatçı, ilçeyi sanat kenti yapma hedefiyle ortak sergi açtı.  Tablolar, cam ve seramik heykeller ile kasnak üzerine işlenmiş tekstil eserlerden oluşan sergi, ilk günden sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Bir bölümü yılın tamamını, diğerleri çoğunluğunu Foça'da geçiren sanatçılar Altan Çiloğlu, Ayşe İmrağ, Canan Gedik,  Deborah Semel Demirtaş, Emre Eldek, Ender Dandul, Gül Kaya, Hamidiye Kurt, Hatice Şencan, İoanna Jo Sultan Hancıoğlu, İsmet Osmanoğlu, Koncagül Ağaoğlu, Leyla Buhara, Nilgün Pekin, Rüstem Ersöz, Seçil Yıldırım Eldek, Suna Özkalan ve Yücel Öztemur Foça'da ortak sergi açtı. Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki sergiye her sanatçı birer eseriyle katıldı. Eserler arasında yağlı ve pastel boya soyut ve somut resimler, kasnak üzerine işlenmiş tekstil tablo, cam ve seramik heykeller yer aldı.

'BİLİM SANATLA KOLKOLA YÜRÜMELİ YOKSA TOPAL KALIR'

Sanatçı arkadaşları adına konuşan Emekli Albay- Ressam Rüstem Ersöz, ilçede çok sayıda sanatçının yaşadığını, ancak bazılarının camia ile henüz tanışmadığını üzülerek fark ettiklerini ve bu serginin öncelikle tanışma, sonrasında bilim kenti olmaya hazırlanan Foça'nın aynı zamanda bir sanat kenti olması gerektiğine dikkat çekmek için hazırlandığını söyledi. Ersöz, "Sergimizin açılışına bu sergide eseri bulunmayan sanatçı arkadaşlarımızın da katılması bizi çok sevindirdi ve umutlandırdı. Foça başta kurulacak Bilimler Köyü ile Bilim Kenti olmaya hazırlanıyor. Biz de diyoruz ki bilimle sanat kol kola yürümeli. Çünkü her ikisi de birbirinden beslenen unsurlardır. Birinin eksikliği diğerini topal bırakır. Bilimler Köyü'nü akademisyen arkadaşlarımız kurarken bizde sanatçılar olarak içinde resimden müziğe, heykelden mimariye tüm branşlarda sanat üretenlerin yer aldığı, yeri geldiğinde birlikte çalışan, yeri geldiğinde olanaklarını paylaşanlarla Foçayı bir sanat merkezi, bir sanat kenti yapma idealimiz var. Bu uğurda atölyesi olan diğer arkadaşlarım gibi bende kişisel atölyemi paylaşıma açtım. Atölyelerimizi sanatçılar ve sanatseverlerin bazen bir buluşma noktası, bazen ihtiyacı olanların sığınıp çalışabileceği bir barınak, çoğunlukla sanat üretilen, ziyaretlerle şenlenen, paylaştıkça güzelleşen mekanlar olarak düşünüyoruz. Bu potansiyel fazlasıyla var ve bunu hayata geçirmeye başladık" dedi.

Sergi, 17 Kasım'a kadar 09.00 - 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Seyfi  GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF