İzmir Geleceğin Mimarlarından 'Kapsül Otel' Tasarımı

Geleceğin Mimarlarından 'Kapsül Otel' Tasarımı

21.10.2019 - 10:17 | Son Güncellenme:

Geleceğin mimarlarından 'kapsül otel' tasarımı

Geleceğin Mimarlarından Kapsül Otel Tasarımı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, sık sık seyahat eden kişilerin kalacak yer sorununun çözülmesini sağlayacak 'kapsül otel' tasarımları gerçekleştirdi. Tasarımlar üniversitede açılan sergide sergilendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, insan vücudunun yapısı ve gereksinim duyduğu temel hareketlerden yola çıkarak, metrekare olarak en dar alanda, insanların konforlu olarak dinlenebilmesi üzerine yoğunlaştı. 6 kişiden oluşan toplam 12 grup, üç hafta boyunca aralıksız çalışarak, birbirinden özel tasarımlar hazırladı. Kapsül otel tasarımları, bir hafta boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sergilendi. Kendilerine 'Arch201 ekibi' adını veren öğrencilerin tasarımları, sergiyi gezen ziyaretçilerden tam not aldı.

'İNSAN BEDENİNDEN İLHAM ALDILAR'

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, yapılan tasarım çalışmasının, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çok önemli olduğunu söyledi. Doç. Dr. Varinlioğlu, "Tasarımla ilgili tüm çalışmaları, mimarlık bölümümüzün ikinci sınıf öğrencileri gerçekleştirdi. İnsan bedeninin hareketlerinden ilham alarak yaptıkları tasarımlar, oldukça dikkat çekti. Son dönemde teknolojinin gelişmesi ve yeni iş alanlarının oluşmasıyla birlikte insanlar, her gün farklı ülkelere seyahat etmek durumunda kalabiliyor. Bu sırada da zamanla yarışıyor. İnsanların çok geniş olmayan alanlarda, uyku ya da dinlenme ihtiyacını karşılayacak yerlerin yapılması önemli bir gereksinim haline geldi. Öğrencilerimiz tam da bu düşünceden yola çıkarak tasarımlarını gerçekleştirdi" dedi.

'GİRİŞİMCİLER İÇİN FIRSAT'

Akademik yıl içerisinde, farklı alanlarda tasarım çalışması yapmaya devam edeceklerini dile getiren Varinlioğlu, "Öğrencilerimizin ufkunu açan tasarım çalışmaları, aynı zamanda girişimcilere yeni fırsatlar sunuyor. Öğrencilerimizin hayata geçirdiği tasarımların ya da ortaya koyduğu fikirlerin, sektörün ilgili kişilerine ulaşması için bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin teorik eğitimin yanında, ekip ruhu içerisinde çalışarak projeler geliştirmesi ve mezun olmadan sektör temsilcileriyle tanışması, hayal ettikleri hedefleri yakalaması için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI