İzmir İrlandalı sanatçıdan 'Ev gibisi yok' sergisi

İrlandalı sanatçıdan 'Ev gibisi yok' sergisi

22.11.2019 - 09:42 | Son Güncellenme:

İrlandalı sanatçıdan 'Ev gibisi yok' sergisi

İrlandalı sanatçıdan Ev gibisi yok sergisi

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, tekstil sanatı üzerine gerçekleştirdiği illüstrasyon çalışmalarını, 'Ev gibisi yok' adlı sergide bir araya getirdi.

Angela Burns'un, İrlanda ve Türkiye'deki sanat hayatında edindiği deneyimleri yansıtan, büyük boyutlu tekstil baskılarından oluşan sergisi, Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinness ve çok sayıda yabancı konuğun da katılımıyla açılışı yapılan sergi, 9 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek. Sergi, daha sonra farklı yerlerde de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Sergi hakkında konuşan İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Angela Burns, farklı temaları bir araya getirerek hazırladığı serginin, kültürel bir keşif özelliği de taşıdığını belirterek, "Sergiyi oluştururken, çeşitli kültürlere ait görsel kaynakları inceleyerek; insanlar, yemekler, yaşam tarzı, müzik, dans ve coğrafya gibi farklı temalardan esinlendim. Tüm bunları, büyük boyut tekstil baskıları biçiminde yeniden yorumlayarak, özel bir koleksiyon oluşturdum. Kültürlerin yok olan veya daha az önemli olduğu düşünülen yönlerini, yeniden yorumlamaya odaklandım" dedi.

Sergide, Türk kültürünü yansıtan özel bir koleksiyonun da olduğunu ifade eden Burns şunları söyledi:

"Türk koleksiyonunda, bazı anahtar temalar ortaya çıkıyor. Sergide, köylü kadın karakterleri geleneksel kıyafetlerle anlatılırken, Türk el örgüsü, nakış ve oya danteli el sanatları da temsil ediliyor. Bunların yanı sıra Türk köy yaşamındaki tipik erkek karakteri ve klasik arabalar da tasvir ediliyor. Geleneksel Türk kahvesi kültürü, kırsal yaşam, kent manzaraları ve pazar hayatı da temalar arasında sayılabilir. Sergide, İrlanda koleksiyonu da mevcut. Tabelalar, posta kutuları ve şimdi kullanılmayan Punt para birimi gibi İrlanda kültürünün tanıdık belirtileri fark edilebiliyor."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF