Babaeski Babaeski'de tekvando şöleni

Babaeski'de tekvando şöleni

02.12.2019 - 16:16 | Son Güncellenme:

Babaeski'de tekvando şöleni

Babaeskide tekvando şöleni

 

Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Tekvando Kulübü'nün organizasyonunuyla Tekvando Ortak Antrenman Gelişim Programı düzenlendi.

Babaeski Kapalı Spor Salonu'ndaki program Babaeskispor Tekvando Kulübü Antrenör Kazım Taşkın'ın organizasyonunda, yetiştirdiği sporcularla adından bahsettiren Yaşar Cihangir'in önderliğinde ortak antrenman gelişim programı düzenlendi. Programı Babaeskispor Kulübü, Kırklarelispor Kulübü, Kırklar Yıldızıspor Kulübü, Tuğra39 spor Kulübü, Trakya Gençlik ve Spor Kulübü, Malkaraspor Kulübü, Şarköy Genç Yiğitlerspor Kulübü, Dorukspor Kulübü, Çorlu HEM, Süleymanpaşa Belediyespor Kulübü, Çerkezköy Yıldızlarspor Kulübü, Silivri Erelspor Kulübü, olmak üzere 4 il, 13 kulüpten toplam, 200 sporcu katıldı. 

Babaeskispor Tekvando Kulübü antrenörü Kazım Taşkın, düzenledikleri organizasyonda amaçlarının bütün sporcuların gelişmesini ve eksiklerini görmelerini sağlama olduğunu söyledi. Taşkın, "2020 yılındaki ulusal veya uluslar arasında arenalara hazırlamak, en önemlisi de sosyalleşmelerini başka il, ilçelerden arkadaş edinmeleri sağlamaktır. Ben öyle olduğuna inanıyorum, çünkü bazı sporcuları sosyal medyadan görüyoruz, sporcular bir birleri ile güzel bir iletişim içerisindeler. Bizler her zaman sporcularımıza söylüyoruz bir biriniz arasında rekabet kesinlikle olacaktır. Ringe çıktığınız da dostluk bitecek rakip olacaksınız ama maçın bittiği son düdükle beraber yine dost olacaksınız. Tekvando sporunda maç yaptıklarında selamla başlayıp, maç sonunda selamlaşarak, birbirlerine sarılarak, maçtan çıkarak yense de yenilse de sporculara saygıyı ve sevgiyi öğretmektir. Tabii ki sporcularda yenme hırsı olacak ama yenilgiyi de kabul edecektir. Bizlere kendi hocamız Yaşar Cihangir böyle öğretti. Bizde sporcularımıza onun yolunda ilerleyerek aynı sevgi ve saygıyı öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Şenlik havasında geçen organizasyonun sonunda ise katılan tüm sporculara günün anısına madalya verildi. Ayrıca Babaeski Belediye Başkanlığı tarafından katılan tüm sporculara ve antrenörlere kumanya dağıtımı yapıldı.