Kırklareli Kırklareli'de kadın çiftçi aldığı destekle ailesinin geçimini sağlıyor

Kırklareli'de kadın çiftçi aldığı destekle ailesinin geçimini sağlıyor

24.01.2020 - 13:03 | Son Güncellenme:

Kırklareli'de kadın çiftçi aldığı destekle ailesinin geçimini sağlıyor

Kırklarelide kadın çiftçi aldığı destekle ailesinin geçimini sağlıyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Beypınar köyünde yaşayan, genç çiftçi Havva Çelik, genç çiftçi projesinden yaralanarak aldığı  hayvan desteği ile başladığı besicilikte hayvan sayısını çoğaltıp,  ailesinin geçimini sağlıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, genç çiftçi projesinden yararlanan Havva Çelik, bu proje sayesinde hayvancılık işletmesi kurduklarını ve her geçen yıl hayvan sayısını artırarak işletmelerini büyüttüklerini söyledi. Hayvanları çoğalttıkça yem ihtiyaçları için mısır ve yem bezelyesi ekerek silaj yaptıklarını, yaz döneminde kuru ot, saman gibi yemleri köylerinden temin ederek üretimlerini kazanca çevirmeye çalıştıklarını söyledi.Çelik ailesinin geçimini hayvancılıkla sağladığımnı söyledi. 

Havva Çelik kurdukları hayvancılık işletmesi sayesinde aile içinde iş bölümü oluştuğunu, herkesin görevini severek yaptığını söyledi. Özellikle eşinin desteği ile işletmelerini daha büyüterek son sistem teknolojileri kullanmak istediklerini dile getirdi.

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, doğru kararlar ile neler yapılabileceğine örnek olan bu gibi aile işletmelerinin yaygınlaşması ile hayvansal ve tarımsal üretim faaliyetlerine katılacak gençlere, her türlü desteğin verileceğini söyledi.