Kırşehir Malezyalı Turistler Kırşehir'de

Malezyalı Turistler Kırşehir'de

04.09.2019 - 14:34 | Son Güncellenme:

Malezyalı turistler Kırşehir’de

Malezyalı Turistler Kırşehirde

KIRŞEHİR, (DHA) - KIRŞEHİR'e gelen 25 kişilik Malezyalı turist kafilesi, Kırşehir'in tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 5 ay içinde 15 bin turisti Kırşehir'de ağırlayacaklarını söyledi.
Kırşehir'de sosyal ve kültürel alandaki projeler meyvesini vermeye başladı. Kırşehir Belediyesi'nin davetiyle il merkezine gelen 25 kişilik Malezyalı turist kafilesi, rehber eşliğinde şehir merkezinde bulunan, Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Camisi ve diğer kültürel mekanları gezdi. Kadın Emek Pazarı’nda alışveriş yapan Malezyalı turist kafilesi, Ağalar Konağı'nda yöresel yemekleri tattı.
Kırşehir’e ticari hayatını canlandırmak için 5 ay içerisinde 15 bin turisti ağırlayacağını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "Kırşehir’deki ticari hayatı canlandırmak, sosyal ve kültürel alandaki projelerimizden birisi olan Kırşehirimize turist çekmek. Kapadokya’ya giden turistleri Kırşehir'de ağırlamak istiyoruz. Malezya ve Endonezya inanç turizmi açısından bizim için çok önemli ülkeler. Biz, Ahi Evran’ın memleketinde soydaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 5 bin yıllık tarihimizi, kültürümüzü dünyaya tanıtmak için bundan sonraki 5 ay içerisinde 15 bin turisti şehrimizde ağırlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI