Kütahya Hayme Ana Myo İle Lojistik Firma Arasında Staj İşbirliği Protokolü

Hayme Ana Myo İle Lojistik Firma Arasında Staj İşbirliği Protokolü

03.01.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

.

Hayme Ana Myo İle Lojistik Firma Arasında Staj İşbirliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu ile Asıllı Lojistik firması arasında öğrencilere staj, istihdam ve sosyal aktivite imkanı sağlayacak işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.
Asıllı Lojistik Firması sahibi, Ahmet Hamdi Bal ile Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi A. Bülent Gül tarafından imzalanan protokol ile özellikle Domaniç Hayme Ana MYO Lojistik Bölümü öğrencileri Asılı Lojisitik’te staj yapma imkanına kavuşurken firmada istihdam imkanı da sağlanacak.
İmza töreninde konuşan Okul Müdürü A. Bülent Gül, "Öğrencilerimiz staj dönemlerinde staj yeri bulma konusunda bir kısım sıkıntılar yaşamaktaydı. Öğrencilerimize staj dönemlerinde kolaylık sağlamak, mesleki hayatlarına hazırlanmada önemli olan stajlarını geleceklerine katkı sağlayacak şekilde yapmalarının önünü açmak için Asılı Lojistik ile bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında Lojistik Bölümü bir kısım öğrencilerimiz Asılı Lojistik’in imkanları doğrultusunda stajlarını bu firmada yapacaklar. Belki de bu stajları Asıl Lojistik’in kendilerine uzattıkları el ile uzun süreli çalışma arkadaşlığına dönüşecektir. Sosyal ve kültürel aktivitelerimize destek sağlayacaklar. Staj eğitimini sosyal sorumluluğun, topluma hizmetin gereği kabul ederek önemli gören; onun için bizlere kapılarını açan, staj işbirliği teklifimize olumlu yaklaşarak protokol ile bu işbirliğini pekiştiren Asıllı Lojistik’e teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
35 yıllık tecrübeye sahip bir firma olduklarını kaydeden Asıllı Lojistik Firması sahibi, Ahmet Hamdi Bal,”Sektörümüz için gerekli nitelikli elemanların yetişmesi, okulda öğrenilen teorik bilgilerin iş hayatında da pekiştirilmesine bağlı olduğu bilincindeyiz. Öğrencilerin iş hayatının inceliklerini okul yaşamı sırasında almasının büyük fayda sağlayacağı muhakkaktır. Onun için Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunun staj işbirliği teklifini çok önemsedik. Topluma katma değer sağlayan şirketlerin bir görevi de mesleki tecrübelerini bireylere aktarmak, teorik bilgi ile pratik bilginin pekişmesini sağlayarak, topluma nitelikli eleman sunmaktır. Stajlar bu imkanı sağlamaktadır. Bizlere, sosyal sorumluluğumuzun bir gereğini yerine getirme imkanı sunmamıza fırsat verdiği için Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokuluna teşekkür ediyoruz. Staj işbirliği kapsamında firmamızda staj yapacak öğrencilerin mesleki açıdan en iyi biçimde yetişmesine çaba sarf edeceğiz. Bu stajlar aynı zamanda firmamızın da ihtiyacı olacak nitelikli elemanların firmamızda istihdamına da bir vesile olacaktır. Bu işbirliğinin her iki tarafa ve geleceğimizin teminatı olan genç öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.(EFE)