Merkez Belediye personele engelsiz yaşam için işaret dili eğitimi

Belediye personele engelsiz yaşam için işaret dili eğitimi

16.11.2019 - 11:10 | Son Güncellenme:

Belediye personele engelsiz yaşam için işaret dili eğitimi

Belediye personele engelsiz yaşam için işaret dili eğitimi

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimleri kapsamında personeline, ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için Türk işaret dili yeminli tercümanı tarafından işaret dili eğitimi verildi.
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, ‘Engelsiz Mersin’i yaratmak için 2019 yılı hizmet içi eğitimleri kapsamında ilgili personele işaret dili eğitimi verdi. Farkındalık yaratmak amacıyla verilen eğitimini, Türk işaret dili yeminli tercümanı Esra Alkan, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı eğitim salonunda gerçekleştirdi. Personeller, haftada iki gün ikişer saat olmak üzere 1 ay boyunca eğitim alacak. Eğitim almaya yeni başlayan grup, eğitim sonunda işitme engeli olan vatandaşlarla temel seviyede iletişim kurabilecek.
Eğitime, işitme engeli ile ilgili sunumla başlayan Esra Alkan, ‘İşitme engelli kime denir, ülkemizde işitme engeli, işaret dili genel özellikleri, Türk işaret dili tarihçesi, Türk işaret dili yanlışları' konularında bilgilendirme yaptı. İşaret dili alfabesini tanıtan Alkan, eğitim alan personele, kendi adlarını işaret dilinde göstermeyi öğretti. Katılımcılar da kendi aralarında işaret dili ile anlaşma pratiği yaptı. Eğitim, işaret dili rakamları ile devam etti.
İşaret dili eğitimlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, işaret dilini kullanarak, işitme engelli vatandaşlara 'Görüntülü Destek Hattı' hizmeti de sunuyor.

FOTOĞRAFLI