Merkez Mersin’de yaşlı destek hizmetleri çalıştayı

Mersin’de yaşlı destek hizmetleri çalıştayı

16.11.2019 - 10:55 | Son Güncellenme:

Mersin’de yaşlı destek hizmetleri çalıştayı

Mersin’de yaşlı destek hizmetleri çalıştayı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürdürmesine yönelik hizmetleri değerlendirmek amacıyla Yaşlı Destek Hizmetleri Çalıştayı düzenledi.
Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen Yaşlı Bakım Çalıştayı’nda yaş almışlar, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri bir araya geldi. Çalıştayda, TÜİK verilerine göre, Türkiye’de yaşlı nüfusunda 9’ncü sırada yer alan Mersin’de, yaşlıların huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik yaptığı hizmetler anlatılırken, hayata geçireceği hizmetlerin stratejisini belirlemek ve yol haritasını çizmek amacıyla görüş ve öneriler dinlendi.
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Manolya Karaoğlan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerini anlattığı sunumunda, yaşlı nüfus oranlarıyla ilgili bilgileri paylaşarak, "Ülkemiz son yıllarda artan yaşlı nüfusu ile yaşlı toplumlar sınıfına dahil olmuştur. TÜİK verilerine göre, yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2014 yılında yüzde 8 iken, 2018 yılında yüzde 8.8’e yükselmiş. İlimize bakarsak, 1 milyon 814 bin nüfusa sahip ilimizde 160 bin 503 kişinin 65 yaş ve üzeri yaşta olduğu tespit edilmiştir. 65 yaş üstü nüfusun Mersin nüfusuna oranı ise yüzde 8.85’tir. 2015 yılı verileriyle karşılaştırıldığında Mersin’de artan bir yaşlı nüfusu olduğunu söylemek mümkün. Türkiye’deyse yaşlı nüfusunda 9’ncü il konumundayız" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden faydalanan yaşlılara dair istatistikleri paylaşan Karaoğlan, hizmetlerden 65 yaş üstü toplam 10 bin civarı vatandaşın faydalandığını söyledi. Karaoğlan, Büyükşehir Belediyesi’nin evde sağlık, gezici sağlık, hasta nakil hizmetleri, evde fizyoterapi, evde bakım ile evde temizlik desteklerinden faydalanan vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını dile getirdi.
Mersin Kimsesiz Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Rabia Işık ise Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılara yönelik hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, “Yaşlıların yalnızlığını hissettirmeden, evlerde ziyareti, aranması, hatırlarının sorulması, önemsenmesi için başlatılan hizmetlerden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Onlar gerçekten güzel çalışıyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI