Sivas ŞEHİT POLİS ÖMER GÜNEY’İN ADI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK

ŞEHİT POLİS ÖMER GÜNEY’İN ADI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK

05.04.2016 - 16:21 | Son Güncellenme:

.

ŞEHİT POLİS ÖMER GÜNEY’İN ADI AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 24 yaşındaki Ömer Güney’in adı düzenlenen törenle aile sağlığı merkezine verildi.
31 Ocak günü Cizre’de şehit olan özel harekat polisi Ömer Güney’in adı Emek Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezine verildi. Düzenlenen törene Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, şehit Ömer Güney’in babası Sami Güney, şehidin meslektaşları, diğer şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit polisin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı," Maalesef Ömer Güney’in Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaybettik. Tabi o şehitlik mertebesine ulaştı. Bu şehidimiz milletimizin bekası, vatan toprağımızın bölünmez bütünlüğü uğruna fedakarlıkların en büyüğü olan canını feda ederek şanlı bir tarih yazmıştır, bir destan yazmıştır. Türk milleti tehditler karşısında hiç bir zaman yılmamıştır. Bu uğurda canını veren yiğitler olduğu müddetçe hiç bir zamanda yılmayacaktır. Türk milleti var olduğu günden beri de bu tür iç ve dış tehditleri de yaşamaktadır. Bizde bu şanlı bayrağı dalgalandırmak için, ezanımızı hiç bir zaman susturmamak için canımızı vermek için hiç bir zaman kaçınmayacağız. Bu millet ordusuyla, milletiyle, askeriyle, polisiyle iç içe birlik ve beraberlik içerisinde bu hainlere en büyük cevabı bu şekilde veriyor her zaman da vermeye devam edecektir" dedi.
Şehit polis Ömer Güney’in babası Sami Güney ise oğlunun isminin aile sağlığı merkezine verilmesine emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ömer’im bilinçli bir şekilde görevini yapardı. Din için, vatan için, Kur’an için bunlar oralara gittiler. Onlar orada yedi düvelle savaşıyor. Onlar orada savaşırken biz burada rahatça işimize gidiyoruz. Her türlü faaliyetimizi yapıyorsak onların sayesindedir. Onların ruhu şad olsun" diye konuştu.
Kuran’ı-Kerim tilavetinin okunmasının ardından edilen dua ile birlikte Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, şehit aileleri ile birlikte aile sağlığı merkezinin isminin Sivas Merkez Şehit Ömer Güney Aile Sağlığı Merkezi olarak değiştirilmesi nedeniyle kurdele kesti.
Vali Yardımcısı Kalaylı ve beraberindeki daha sonra Şehit Ömer Güney’in aile sağlığı merkezi içinde bulunan öz geçmişinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.