Zonguldak Romanya'da festivale katıldılar

Romanya'da festivale katıldılar

13.11.2019 - 15:26 | Son Güncellenme:

Romanya'da festivale katıldılar

Romanyada festivale katıldılar

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK Çağdaş Anadolu Halk Oyunları ekibi, Romanya'da düzenlenen ‘8. Dorobantu Kuruluş Yıldönümü’ festivalinde coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı, büyük alkış aldı.

31 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında Romanya'nın Calaraşi kentine bağlı Dorobantu ilçesinde yapılan 8. Dorobantu Kuruluş Yıldönümü festivaline Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü de katıldı. Birbirinden renkli dans, müzik ve kostümleriyle izleyenleri büyüleyen grup festivalin ilgi odağı oldu. Festival açılışında İstiklal Marşını büyük bir coşku ile söyleyen halk oyunları ekibi izleyiciler tarafından alkışlandı.

Dernek başkanı Ali Arslan, tüm sezon boyunca çok çalıştıklarını ve bununda karşılığını Temmuz ayında gittikleri Polonya festivalinden sonra Romanya’da da bir kez daha aldıklarını belirtti. Amaçlarının Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen Arslan, bu amaçlarını gerçekleştirdikleri için camia olarak çok mutlu olduklarını ve ekip olarak çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını ifade etti.