Kırklareli "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi"

"Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi"

16.08.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

.

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi" verildi.

Haberin Devamı

Kırklareli Valiliği, Yeşilay Kırklareli Şubesi ve Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Şeker Depoları Cazibe Merkezinde gerçekleştirilen eğitimde, gazeteciler madde, tütün ve alkol bağımlılığına karşı bilgilendirildi.

Yeşilay Şube Başkanı Ali Karakoç, burada yaptığı konuşmada, Yeşilay tarafından Türkiye bağımlılık haritası oluşturulduğunu söyledi.

Oluşturulan bağımlılık haritasında alkol ve tütün kullanımında Kırklareli'nin ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Karakoç, kentin Türkiye ortalamasının çok üzerinde değerlere sahip olduğunu belirtti.

Uyuşturucu algı araştırmasındaysa Kırklareli nüfusunun yüzde 20'sinin uyuşturucu kullanıldığı algısının bulunduğunu ileri süren Karakoç, Kırklareli için alarm sinyallerinin çaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bağımlılıkla mücadele basının da etkisinin büyük olacağını aktaran Karakoç, yazılan haberlerin içeriği ve özendirici olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitimde, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural ve rehber öğretmen Erkan Çardaklı, madde bağımlılığı ve mücadele konusunda bilgiler verdi.

Seminere, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen, Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgür Tiran ve basın mensupları katıldı.