Ankara "Yerel Politika Gençsiz Olmaz Çalıştayı"

"Yerel Politika Gençsiz Olmaz Çalıştayı"

18.04.2018 - 14:39 | Son Güncellenme:

.

Yerel Politika Gençsiz Olmaz Çalıştayı

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ve Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, üniversite ve lise öğrencileriyle Yerel Politika Gençsiz Olmaz Çalıştayı düzenledi.

Haberin Devamı

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 40 öğrencinin katıldığı çalıştayda, gençlerin yerel yönetimi yakından tanımaları, proje ve fikirlerini beyan etmeleri, yerel yönetimlerden beklentilerinin alınması, karar alma mekanizmalarına etkin şekilde katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

Çalıştayda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlerin belediye hizmetleriyle ilgili fikirlerini almak, yerel politikalara katkı sunmalarını sağlamak ve katılımcılık anlamında ürettikleri fikirleri dinlemelerinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Kendisinin çok erken yaşlardan itibaren yönetimle ilgili fikirlerinin bulunduğunu anlatan Tütüncü, şöyle devam etti:

"Fikirlerimi aktarabileceğim etkili, yetkili kişileri çok aradığımı hatırlıyorum. Ama bu kişilere ulaşmak mümkün değildi. O zaman ben de kendi düşüncelerimi kendim hayata geçireceğim, diye bir yol seçtim. Şehirle ilgili dertlerimi, taleplerimi yerel idareye aktaramama durumu beni belediye başkanlığına taşıdı. Böyle bir geçmişe sahip olunca gençlerin yerel yönetimle ilgili fikirleri, çocukların çocukça bakışları bizim içim önem arz ediyor."

Haberin Devamı

Başkan Tütüncü ardından sonra sohbet ettiği gençlerin kentle ve belediyecilikle ilgili sorularını cevaplandırdı. Çalıştayın açılış törenine Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yıldız da katıldı.

Katılım belgesi töreniyle sona erecek olan çalıştayda, katılımcı gençlik ile ilgili drama çalışmaları yapılacak, yerel yönetimler gençlik politikaları yasal mevzuatı, gençler tarafından oluşturulan yerel yönetim karar alma süreçlerine katılım yolları konuları ele alınacak.