Erzurum YEREL YÖNETİMDE YÜKSELEN BİR MARKA: MEHMET SEKMEN

YEREL YÖNETİMDE YÜKSELEN BİR MARKA: MEHMET SEKMEN

29.07.2015 - 16:59 | Son Güncellenme:

.

YEREL YÖNETİMDE YÜKSELEN BİR MARKA: MEHMET SEKMEN

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye’de yerel yönetimlerde adeta marka oldu. Uyguladığı yönetim anlayışıyla yönettiği şehri cazibe merkezine dönüştüren Başkan Sekmen, “AK Belediyeler, ülke genelinde Avrupa ile yarışan yeni şehirler inşa ediyor. Olimpiyat şehri Erzurum’da inşallah Avrupa’nın en gözde kenti olacak” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm, ekonomi, tarım, spor, sanat ve üretimle ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Sadece yerel hizmetlerde değil tarımsal altyapıda bile vatandaşlara yardımcı olan Başkan Mehmet Sekmen, kalkınmayı her alanda sağladıklarını ifade etti. Sekmen, “2015 yılı yatırım programına alınarak ihalesi yapılan veya ihale süreci devam eden 67 sulama tesisi projemizin hayata geçmesiyle 91 bin 740 dekar arazi sulamaya açılacak. Yine bu yıl, hayvan içme suyu teminini sağlamak amacıyla 40 gölet yapımı programa alındı, 6 adet hayvan içme suyu göleti tamamlandı, 2 göletin yapımı ise devam ediyor” dedi. Sekmen, meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için yaptırılan ‘Sıvatlar’ın (hayvan sulağı) ilk 200 adedini de çiftçilere teslim edilmek üzere muhtarlara dağıtıldığını kaydetti.
BÜYÜKŞEHİR’DEN TOPLU KONUT ATAĞI
Başkan Mehmet Sekmen, Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili şöyle dedi: “Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki 1. etapta toplam 17 blokta yer alan 584 dairenin inşaatı hızla devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir sürede 17 bloktan 11 bloğun temeli atılarak, 8 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 300 kişilik bir ekip ve 3 kule vincin kullanıldığı çalışmalar gece-gündüz sürüyor. Yılsonuna kadar 17 bloğun inşaatında yüzde 75’i tamamlayacağız. Konutlar 6 ay önce teslim edilecek. Konutların teslim tarihi 2017’nin 3. ayı olmasına rağmen inşallah 2016’nın Ağustos ayında konutların teslimi yapılacak.”
DADAŞKÖY YOLU’NA MUHTEŞEM PEYZAJ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan Dadaşköy Yolu’nda peyzaj ve yeşillendirme çalışmasına başladı. Kentsel estetik çalışmaları kapsamında Dadaşköy Yolu baştan aşağı yenileniyor. Yenileme ve peyzaj çalışması kapsamında Dadaşköy Yolu’na 90 ton kırmızı renkli kiremit irmiği ve kiremit tozu karışımı koşu parkuru, 1509 metrekare karo ve kauçuk döşemesi, 6 bin 214 metrekare 4 santimetre kalınlıkta andezit plaklarla döşeme kaplaması, 380 metrekare doğal küçük parke taşı döşeme kaplaması, 8 bin 270 metre andezit bordür döşemesi, 19 bin 789 metrekare karışık çim tohumuyla çimlendirme yapılıyor.
ESTETİKSEL YENİLEME
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dadaşköy Yolu’nda yapılan çalışmanın önemine dikkati çekerek, “Erzurum’da araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Dadaşköy Yolu, estetiksel yönden yenilemeye müsait olan bir caddedir. Ekibimizi buraya konuşlandırdık. Ağacı, bordürü, kaldırımı, yeşili, alt ve üstyapısıyla Dadaşköy Yolu’nu yeniden inşa edeceğiz. Buradaki peyzaj çalışmasına özel bir tasarım uygulayacağız. Çalışmamız bittiğinde bu caddeye bakan bir kez daha yeniden bakma gereksinimi duyacak” şeklinde konuştu.
CADDELERE PRESTİJ KAZANDIRILIYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin caddelerini tarihi misyonuna uygun bir şekilde yeniden dizayn ederek ‘Prestij Caddesi’ne dönüştürüyor. Bu kapsamda il genelinde yürütülen projelerden biri olan ‘Gürcükapı Prestij Caddesi’ tamamlandı. Erzurum’un yetiştirdiği İslam âlimlerinden biri olan Habib Baba Hazretleri’nin türbesinin yer aldığı Gürcükapı Caddesi, ‘Prestij Caddesi Projesi’ çerçevesinde baştan aşağı yenilendi. Erzurum ve ilçelerinde eş zamanlı yürütülen proje kapsamında şehrin caddeleri Avrupa’daki caddeler gibi ışıklandırılıp baştan aşağı güzelleştiriliyor. Proje kapsamında Gürcükapı Caddesi’nde yapılan çalışmada 420 metre andezit bordür, 1160 metrekare andezit plak, 155 metrekare engelli taşı, asfalt, şehrin tarihi dokusuna uygun dekoratif aydınlatma direkleri ve ışıklar kullanıldı.
KATMA DEĞER KAZANDIRAN YENİ BİR YATIRIM: HİPODROM
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’a hipodromun yapılacağını bildirdi. Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum’a müjde veriyorum. Bu şehre bir hipodrom kazandıracağız. Bunun ön görüşmeleri yapıldı. Tahsis edilecek arazinin sözünü aldık. Erzurum Terminali ile BİM deposunun arka tarafında bulunan araziye bir hipodrom yapmak istiyoruz. Çünkü bunlar şehre değer katan eserler. Böylede bir önemli girişimimiz var, öncülüğünü yaparak böyle bir tesisi Erzurum’a kazandıracağız.” 2. Uluslararası Karakucak Altın Kemer Güreşleri hakkında görüş belirten Sekmen, “4 Eylül’de de Uluslararası Karakucak Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nin 2.sini yapacağız. Bunlar artık geleneksel hale gelen faaliyetler. Çünkü bu şehrin önemli bir spor dalı da güreş. Güreşi bu şehirde daha da geliştireceğiz. Türkiye Gençler Güreş Şampiyonası da Erzurum’da yapılacak” dedi.