Malatya Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi

Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi

23.09.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi" düzenlendi.

Haberin Devamı

Bir otelde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi"ne Türkiye’nin 81 ilinden gelen 200’ün üzerinde genç katıldı.

Programın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türkiye’nin geleceği olan gençlere bayrağı devredeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Gençlerle birlikte olmamız bizim heyecanımızı artırıyor. Gençlikte bulunduğumuz nokta aslında gelecekte nerede olacağımızın bir göstergesidir. Gençlerimizle ilgili yaptığımız her çalışma diğer çalışmalardan daha büyük önem arz ediyor. Gençlerimizin vizyonu, gelecek öngörüsü ülkemizin bir bakıma da dünyanın öngörüsünü gösteriyor. Sadece sömürüyle Dünya’nın iliklerini soyan bir anlayışı gençlerin vizyonu yıkacaktır. Mazlumları, bu toprağın yetiştirdiği gençler temsil edecek."

Haberin Devamı

AK Parti Parti İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ise, Türkiye’nin Avrupa’da en genç nüfusa sahip olduğuna işaret ederek, gençlerin ülkeyi şahlandıracak bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, 15 Temmuz’da gençlerin demokrasiye, vatana ve bayrağa sahip çıkmasının Türkiye’nin neler yapacağının bir göstergesi olduğunu hatırlattı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gençlere öneride bulunarak, "Sizler bütün yatırımlarınızı kendinize yapın. Katma değerinizi artırın, çok yönlü olun. Bir alanda meslek edinirken diğer bütün alanlarla da ilgilenin. Üniversite eğitiminde mutlaka öğrenci topluluklarında rol alın, sorumluluk alarak liderlik vasıflarınızı ortaya çıkarın." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Yerel Yönetimlerde Gençlik Stratejisi Zirvesi" oturumları başladı.


Yazarlar