Ege Yerli otomobilde ikinci hamle

Yerli otomobilde ikinci hamle

16.11.2017 - 04:41 | Son Güncellenme:

.

Yerli otomobilde ikinci hamle

Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tutan “Yeri otomobil üretimi” projesine ev sahipliği yapmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde düzenlenen zirveden sonra, bu konudaki kararlılığını gösteren ikinci önemli adımı da cumartesi günü atılacak. Otomotiv sektörünün İzmir’deki öncü isimleriyle yapılan toplantıda belirlenen 8 kişilik İzleme ve Takip Komitesi, bu kez İzmir’in milletvekilleriyle bir araya gelerek kentin avantaj ve dezavantajları ile yer seçimi konusundaki gelişmeleri aktaracak.

Haberin Devamı

İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “yerli otomobil üretimi projesinin İzmir’de gyapılmasına” yönelik girişimi ve bu konuda yapılması gerekenler konusunda şunları söyledi:

Faruk Güler (ESBAŞ CEO’su): “Yerel yönetimin bu yatırım için istekli olması, İzmir’in bu yarıştaki en büyük avantajı.”

M.Ali Susam (EGEV Yönetim Kurulu Başkanı): “Başkan’ın bu daveti, ‘biz bu konuda hazırız’ mesajıdır bir anlamda. Bu açıdan bu toplantıyı çok önemsiyorum.”

Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı): “Bu kentte bir otomobil yapabilecek kadar güçlü bir sektör var.”

Ender Yorgancılar (EBSO Yönetim Kurulu Başkanı): “’Yatırımcı firmalara hangi avantajları sunabiliriz?’ sorusu üzerinde çalışıyoruz. Başaracak gücümüz ve inancımız var.”

Haberin Devamı

‘Birden çok fayda var’

Yusuf Öztürk (Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı): “Devlet birden fazla fayda elde edeceği için İzmir’i seçmeli!”

Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı): “Böylesine önemli bir proje için bir araya gelmemiz çok doğru bir girişim.”

Mustafa İduğ (EGOD eski Başkanı): “İzmir’in otomotiv yan sanayiinde de çok başarılı babayiğitler var.”

Mehmet Tiryaki (Tiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı): “Elektrikli otomobil üretimi için enerji depolama sistemi ve yazılım öne çıkıyor.”

Neşe Gök (İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı): “İzmir, özellikle beyaz yakalılar konusunda altın çağını yaşıyor.”

‘Enerji yerli olsun’

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr. Orkun Karabaşoğlu, “Elektrikli araçlar potansiyel olarak tamamen yerel ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilebilen ucuz elektrik enerjisiyle çalışabilir. Ulaşım maliyeti, çevre kirliliği ve yabancı ülkelere olan petrol bağımlılığı azaltılabilir. Bu nedenle, elektrikli araç üretme hedefi, ulaşım ve enerji sektörü için de çok önemli stratejik bir hamle” dedi.