Ege Yerli teknolojiyle Avrupa 3’üncüsü oldu

Yerli teknolojiyle Avrupa 3’üncüsü oldu

26.02.2017 - 04:37 | Son Güncellenme:

Otomotiv devleri için dünya genelindeki 12 fabrikada sızdırmazlık parçaları üretimi yapan Standart Profil, Ar-Ge’siyle 2020’de 550 milyon euroluk satış hedeflerken, sektörde Avrupa’nın 3. firması oldu.

Yerli teknolojiyle Avrupa 3’üncüsü oldu

Otomotiv yan sanayiinde Türkiye’de geliştirdiği teknolojiyle 7 ülkedeki fabrikada üretim yapan Standart Profil, 2020’de 550 milyon euro satışla dünya devi olmayı hedefliyor. Manisa’daki Ar-Ge Merkezi’nde açıklama yapan şirket yöneticisi Turhan Semizer, Türkiye’de yaklaşık 40 yıl önce üretime başladıklarını, bugün dünya genelinde 7 ülkedeki 12 fabrikada 8 bin çalışanla üretimi sürdürdüklerini belirtti.

Haberin Devamı

Son teknoloji

Şirketin başarısının arkasında teknoloji ve tasarım gücünün bulunduğunu bildiren Semizer, dünya genelinde İspanya, Düzce ve Manisa’da bulunan Ar-Ge merkezlerinde araç modellerine uygun olarak uzun ömürlü, estetik ve akustik özellikli parçalar geliştirdiklerini ifade etti. Parça tedarik ettikleri modellerin otomotivdeki en son teknolojileri kullandığını, bir Türk firması olarak da teknolojileriyle bu araçlara katkı verdiklerini dile getiren Semizer, “Yabancı ortağı olmadan, kendi teknolojisiyle büyüyen bir şirketiz” ifadesini kullandı.

“100 araçtan 19’unda varız”

Üretim alanında ihracat şampiyonu olduklarını, Manisa ve Düzce fabrikalarından bu yıl 174 milyon avroluk ihracat yapacaklarını bildiren Semizer, şunları kaydetti: “2020 iş planında Standard Profil’i yaklaşık 550 milyon avro satış yapan bir dünya oyuncusu olarak görüyoruz. Bu hedefimizin yüzde 80’ini yakın dönemde imzaladığımız işlerle garanti altına almayı başardık. Avrupa’da üretilen her 100 araçtan 19’unda bizim parçalarımız kullanılıyor. Sektörümüzde Avrupa’nın üçüncü firmasıyız. Dünyada pazar payımız küçük ama hızla büyüyoruz. Fabrikalarımız henüz çok yeni. Çin ve Meksika fabrikalarının büyümesiyle payımızı artıracağız. 2017’de Fas’ta üçüncü fabrikamızı devreye alacağız.”