Ekonomi Yerli ‘Yolo’ yola çıkıyor

Yerli ‘Yolo’ yola çıkıyor

13.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehir içinde lüks segment araçlar ile şehir içi VIP taşımacılık hizmeti vermek amacıyla oluşturulan mobil uygulama Yolo, kısa süre içinde faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Dünyada ‘Uber’ modeli olarak bilinen mobil uygulamanın Türkiye versiyonu olarak planlanan Yolo’nun Ar-Ge çalışmalarının tamamlandığı ifade edildi.

Yerli ‘Yolo’  yola çıkıyor

Yolo, TEB Holding ve Çolakoğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Çolakoğlu başkanlığındaki yönetim kadrosu tarafından hayata geçiriliyor. Çolakoğlu “Günümüzde temel ihtiyaçlarımızdan biri olan şehir içi konforlu seyahatin hızlı, güvenli ve ucuz olarak sağlanabilmesi başlangıç noktamız” dedi.
Marka olma hedefi
Çolakoğlu, uygulamanın tamamen yerli olduğuna dikkat çekerek, “Los Angeles merkezli bir yatırım şirketinden 16 milyon dolar değerleme ile bir kısım yatırım aldık. ‘You only live once’ baş harflerinden oluşan ‘Yolo’ isminde karar kıldık. Los Angeles, San Francisco, Londra ve Zürih’teki yatırımcı grupları ile de görüşmelerimiz devam etmekte. Hem UBER gibi bir dünya devine rakip olacak, hem de Türkiye’den bir dünya markası çıkartmak için çalışacağız” dedi. l EKONOMİ SERVİSİ